Trg aplikacij za pametne telefone je v tretjem četrtletju podrl vse rekorde, pravi raziskava App Annie. Število prenosov aplikacij z Applove in Googlove spletne trgovine je v tem obdobju doseglo že 26 milijard. V število niso všteti ponovni prenosi ali posodobitve aplikacij. V tretjem četrtletju tekočega leta je število prenosov aplikacij tako zraslo za 8 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem lanskega leta.

Rekordna je bila tudi donosnost, saj so uporabniki za aplikacije v tretjem četrtletju zapravili kar 14,45 milijard evrov, kar je 28 odstotkov več kot lani. Najbolj zapravljivi so uporabniki Applove spletne trgovine, ki so tam pustili dvakrat več kot uporabniki operacijskega sistema android. So pa uporabniki androida prenesli za 10 odstotkov več aplikacij, kot v istem obdobju lani, medtem ko je bila med Applovimi uporabniki zabeležena rast 8 odstotkov.

Ker so velik delež rasti prispevali trgi, kjer je penetracija pametnih telefonov relativno nizka, analitiki pričakujejo, da bo rast kazala v nebo tudi v prihodnje. Predvsem v Indiji se je število prenosov aplikacij v tretjem četrtletju tekočega leta podvojilo v primerjavi z istim obdobjem lani. Apple pa je največjo rast prenosov zabeležil na Kitajskem in v Savdski Arabiji.