V skladu s sklepom delničarjev, prisotni so bili predstavniki vseh treh - NKBM, DUTB in SDH, je bila kot stvarni vložek določena vsaka priznana navadna in zavarovana terjatev, razen tistih, ki so morda že prenehale ali so priznane pogojno, pa tudi če gre za povezane osebe podjetja.

Pripadajoči znesek nove delnice so določili na en evro, pri čemer bo emisijska cena za vplačane delnice z vnosom zavarovane terjatve štiri evre za delnico, za navadne terjatve pa dva evra. Kot so še odločili delničarji, bo povečanje osnovnega kapitala uspešno, če bodo upniki zaradi vplačila stvarnih vložkov na družbo v lastništvo prenesli za najmanj 6,794 milijona evrov terjatev.

MLM je po še vedno negativnem poslovanju v prvih treh mesecih leta v drugem trimesečju trend vendarle obrnil rahlo navzgor. Kljub temu je pred leti največje mariborsko industrijsko podjetje na predlog DUTB avgusta še drugič pristalo v prisilni poravnavi.

Kot je razvidno iz poročil o izvajanju ukrepov, ki jih predsednik uprave Darko Gorjup pripravlja za sodišče in so objavljeni na spletni strani Ajpesa, je družba do marca zabeležila 10,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je za 240.000 evrov več kot so načrtovali, v drugem trimesečju pa 10,3 milijona evrov oziroma dobrih 100.000 evrov manj od načrtov.

Družba je pod črto bolje zaključila drugo četrtletje. Če so še v prvem beležili 650.000 evrov izgube iz poslovanja ter 770.000 evrov čiste izgube, oboje je pomenilo dvakrat več kot so načrtovali, je bilo tekoče poslovanje v drugem četrtletju pozitivno. MLM ga je zaključila z 20.000 evri dobička iz poslovanja, čeprav je načrt predvideval 65.000 evrov izgube in s 100.000 evri čiste izgube, kar je za 70 tisočakov manj od načrtov.