»To je bila zelo neumna poteza,« se je takoj po tekmi opravičil Curry in dodal: »Nobene namere nisem imel zadeti sodnika. Vrgel sem ga v smeri njegovega gibanja.«

Dogodek se je zgodil v zadnji minuti sobotne tekme proti Memphisu, ki so jo prvaki izgubili s 101:111. Curry je bil nezadovoljen, ker sodnik ob prodoru pod koš ni piskal osebne napake. Zaradi meta ščitnika je bil zvezdnik izključen, denarno kazen zaradi ugovarjanja sodnikom pa si je prislužil tudi njegov soigralec Andre Iguodala (12.750 evrov). Prav tako je bil izključen Kevin Durant, ki je občinstvu namenil sredinca, a za to potezo dodatne kazni nato ni prejel.

Jasno je, da Curry ne bo imel težav s plačilom kazni. V minuli sezoni je zaslužil slabih 30 milijonov evrov, letos poleti pa je podpisal novo pogodbo in postal najbolje plačani športnik v ZDA. V naslednjih petih letih bo prejel slabih 170 milijonov evrov. Si je pa njegovo moštvo gotovo oddahnilo, da je lahko zaigral že na naslednji tekmi.

Curryju se je sicer podoben incident pripetil že drugič. Leta 2016 je na šesti tekmi finala proti ekipi Cleveland Cavaliers prav tako ob sodniški odločitvi vrgel ščitnik za zobe, takrat v enega izmed nasprotnih navijačev.