Kralji so tako izgubili po nizu štirih zmag in zgolj izenačili najboljši začetek sezone v zgodovini kluba. Na uvodnih sedmih tekmah so namreč osvojili trinajst točk, šestkrat so zmagali in enkrat izgubili po podaljšku.

Kopitar, ki je v novi sezoni dosegel že šest zadetkov in ostaja med desetimi najboljšimi igralci lige NHL, bo s soigralci nadaljeval kanadsko turnejo z gostovanji v Ottawi in Montrealu, na poti domov pa se bo ustavil še v Bostonu.

»Začetke tekme je bil takšen, kot smo si želeli, toda v prvi tretjini nismo izkoristili priložnosti. Menim, da smo sicer igrali, kot je treba. Prvi 'power play' je bil dober, plošček se je dobro pomikal. Imeli smo priložnosti v igri pet na pet, toda nismo zadeli. Prišli so do gola, ki je spremenil potek tekme. Prva tretjina je bila dobra, manjkala je učinkovitost,« je razmišljal Kopitar.

Kralji so v prvi tretjini proti golu Toronta sprožili 17 strelov, kanadski tekmeci 10 in enkrat premagali Jonathana Quicka, strelec je bil Matt Martin.

Tyler Bozak je nato v 35. minuti povišal na 2:0, 58 sekund kasneje pa je Adrian Kempe znižal. Toda Patrick Marleau je na uvodu zadnje tretjine Toronto znova popeljal do izdatnejšega vodstva. Trevor Lewis je v 53. minuti le omilil poraz. Vratar Frederik Andersen je pri Torontu zbral 36 obramb.

San Jose suvereno mimo New Yorka

V noči na torek je bila v ligi NHL še ena tekma. San Jose je v gosteh s 4:1 premagal New York Rangers. Martin Jones je ustavil 33 strelov domače ekipe, premagal ga je zgolj Mika Zibanejad, ki pa je dosegel le častni zadetek po zaostanku njegove ekipe z 0:4. Za San Jose je Logan Couture prispeval gol in podajo, zadeli so še Tim Heed, Joonas Donskoi in Melker Karlsson.