Kazalo je, da bo skoraj šestletno trpljenje navijačev Marseilla naposled končano. Njihovi ljubljenci so namreč na obračunu, poimenovanem Le Classique (klasika, op. p.), proti PSG v 90. minuti vodili z 2:1. A na sceno je stopil Edinson Cavani, ki je najprej premeteno izsilil prekršek, nato pa nekoliko arogantno soigralcem pokazal, naj se umaknejo. Kot se je izkazalo, je dobro vedel, kaj počne. S pravim projektilom pod prečko je namreč v 93. minuti poskrbel za izenačenje in s tem povsem utišal stadion Velodrome.

Verratti bi že prej izgubil živce

»Moj gol je bil izredno pomemben, saj je bilo obračuna že praktično konec. Resnično smo ga potrebovali,« je po tekmi povedal Edinson Cavani. Zadetek proti Marseillu je bil za Urugvajca deveti v letošnji sezoni francoskega prvenstva, s čimer se je na lestvici strelcev prebil na drugo mesto za Radamelom Falcaom, ki jih je po 10. krogih dosegel 13. »V takšnem ozračju ni lahko igrati. Točka je za nas izredno pomembna, saj želimo ostati čim dlje neporaženi. Imamo še precej rezerv, a je pomembno, da počasi stopnjujemo formo, saj je sezona dolga, v vsakem tekmovanju pa imamo najvišje cilje. Kazalo je drugače, a stadion Velodrome smo zapustili z dvignjenimi glavami,« je še dodal Cavani.

Poleg tega, da so se rešili iz izredno težke situacije, je točka PSG še toliko večja, ker je nekaj minut pred izenačujočim zadetkom Cavanija drugi rumeni in s tem rdeči karton prejel Neymar. Brazilec je potem, ko ga je spotaknil Marseillov Lucas Ocampos, jezno vstal in rahlo trčil v Argentinca, ki je teatralno padel, a dosegel svoje, saj je delilec pravice rumena kartona pokazal obema. Kljub nespametni potezi so trener Unai Emery in soigralci stopili Neymarju v bran. »Razočaran sem, da je prejel rdeči karton. Neymar med tekmo namreč prejme ogromno udarcev. Sodniki morajo to videti in ga zaščititi. Še posebno zato, ker gre za igralca, ki je tehnično nadarjen in uživa v igranju nogometa. Toda če ga na vsaki tekmi stalno provocirajo in ustavljajo z agresivnimi prekrški, mu je to onemogočeno. Na koncu pa rdeči karton prejme ravno on,« je razpredal Unai Emery, soigralec Marco Verratti pa je dodal: »Če bi bil na njegovem mestu, bi živce izgubil že 15 ali 20 minut prej.«

Oblak zaklenil vrata

Dober konec tedna so imeli slovenski nogometaši v tujih prvenstvih. Benjamin Verbič je bil najboljši igralec Köbenhavna, ki je s 4:0 odpravil AGF. 23-letni Celjan je najprej sicer zapravil strel z najstrožje kazni, v nadaljevanju pa dosegel drugi in tretji zadetek za svoje moštvo. Med strelce se je na Nizozemskem vpisal Tim Matavž. Njegov Vitesse je gostoval pri Heerenveenu in ga odpravil s kar 4:0. 28-letni napadalec je odigral celoten obračun in dosegel četrti gol v 72. minuti. Uspešen je bil tudi Miral Samardžić, ki je v Rusiji k zmagi Anžija proti Arsenalu iz Tule s 3:2 prispeval prvi gol. Jan Oblak in Valter Birsa sta bila najboljša posameznika pri Atleticu in Chievu. Madridčani so v gosteh z 1:0 odpravili Celto Vigo, Oblak pa je ubranil vseh osem poskusov gostiteljev. Birsa je v mestnem derbiju s 3:2 ugnal Hellas, bil na zelenici vso tekmo in v 23. minuti asistiral Robertu Ingleseju za prvi gol Chieva. V Franciji pa je Rene Krhin drugič zapored začel tekmo na Nantes, ki je z 2:1 ugnal Guingamp. Mariborčan je prikazal dobro predstavo, zaradi česar ga je Claudio Ranieri na zelenici pustil vseh 90 minut.