Ta se je namreč odzval prijaznemu povabilu najboljšega soseda in si ogledal kotičke s pripravo indijskih specialitet. »Moram priznati, da je skuhano odlično,« pove veleposlanik in pripomni, da bo o odlični ponudbi tudi začimb obvestil svojega pomočnika. Ta namreč skrbi tudi za kuhinjo.

Navdušen nad slovensko kulinariko

Veleposlanik Indije v Sloveniji Paramjit Mann je k nam prišel pred dobrim mesecem. Pred tem je vlogo veleposlanika opravljal v Bratislavi. »Bil sem presenečen in navdušen, da je lahko Slovenija še bolj zelena od Slovaške,« je v pogovoru povedal veleposlanik in omenil, da živi v Tacnu, tik pod Šmarno goro. »Za zdaj jo le opazujem – in vse te ljudi, ki dnevno romajo na njen vrh.«

Zato pa odlično pozna okoliške kmetije. »Navdušen sem, da lahko pri sosedu kupim eko zelenjavo, nekaj metrov naprej tudi mleko in mlečne izdelke. Ne spomnim se, kdaj sem pred tem jedel tako dobro, domače maslo.«

Ravno tako pa veleposlanik ni skrival navdušenja nad slovensko kulinariko. Seveda je že pokusil ocvrtega piščanca v po njem znani restavraciji pod Šmarno goro. »Ne hodim v indijske restavracije, saj mi indijsko hrano pripravlja doma moj pomočnik. Zato pa mi je izredno všeč vaša lokalna hrana,« je povedal sogovornik, ki je ob tej priložnosti od Mercatorja prejel domače izdelke, med drugim piransko sol, buteljko vrhunskega slovenskega vina in čaj dobra misel.

In medtem ko se indijski teden v Mercatorju izteka, vas že vabijo, da se prepustite dobrotam in specialitetam kitajske kuhinje, ko vam bodo predstavili kuhanje v voku ter uporabo kitajskih sestavin in začimb. Začnejo že jutri, 26. oktobra.