Čeprav je bila razlika v kakovosti med prvakom Slovenije ter Bosne in Hercegovine očitna že na prvi tekmi, pa domači odbojkarji tudi na drugem dvoboju niso želeli ničesar prepustiti naključju. Tako kot v Brčkem so tudi pred maloštevilnimi gledalci v Stožicah svojo nalogo vzeli resno in na koncu slavili zmago z najvišjim mogočim izidom.

Odbojkarji Mladosti so korak z ljubljanskim moštvom držali le v prvem nizu. V njem so na uvodu celo vodili, a so jih gostitelji pri izidu 13:13 ujeli, nato pa prešli v vodstvo, ki ga vse do zaključka niza niso več izpustili iz rok. Četudi je ACH Volley igral le s pol moči, pa je bilo to ob njihovem najbolj razpoloženem posamezniku Janu Pokeršniku povsem dovolj. Sprejemalec je v drugem nizu dosegel kar osem od svojih 12 točk in tako močno pripomogel, da so Ljubljančani z delnim izidom 8:0 povedli s 17:10. Sicer je pri domačih v naslednjih minutah sledil manjši padec v zbranosti, zaradi česar so se gosti približali na 18:14, a njihovo vodstvo ni bilo nikoli zares ogroženo.

Tretji niz je bil pričakovano tudi zadnji. Domači trener Zoran Kedačič je v njem zamenjal praktično celotno postavo, posledično pa je ekipa rabila nekaj časa, da je ujela pravi ritem. Vseeno je upravičila trenerjevo zaupanje in se izkazala predvsem pri servisu in bloku. Zlasti slednji je bil v tretjem nizu na zelo visokem nivoju, saj je ACH v njem dosegel kar sedem blok točk. »Kljub današnji zmagi mislim, da smo sposobni igrati še bolje. Veseli smo, da smo zmagali in da potujemo v Novosibirsk, toda tam bo treba prikazati precej boljšo igro in pokazati večjo zbranost že na začetku niza. Do takrat imamo na sporedu še nekaj domačih tekem in tekem srednjeevropskega pokala, da odpravimo napake in se dobro pripravimo na Lokomotivo.,« je po zmagi povedal domači bloker Diko Purić, ki je tekmo končal pri osmih točkah.

Slovenski prvaki se bodo v 3. krogu pomerili z Lokomotivo iz Novosibirska, termina novembrskih obračunov pa Evropska odbojkarska zveza še ni določila.

Poleg ACH Volleyja so se napredovanja v kvalifikacijah za ligo prvakov veselile tudi odbojkarice mariborskega Branika, ki se bodo v tretjem krogu pomerile s poljsko zasedbo SkyRes Rzeszow. Tako kot Ljubljančani so tudi slovenske prvakinje v drugem krogu igrale proti ekipi iz Brčkega in v domači dvorani ponovile izid s prve tekme in slavile zmago s 3:0 (17, 21, 16). Pri domačinkah je bila s 16 točkami znova najboljša Iza Mlakar.