S 26 doseženimi goli je imel Napoli med klubi, ki nastopajo v ligah velike peterice, po osmih prvenstvenih krogih slabši napadalni izkupiček le od vodilne ekipe premier lige Manchester Cityja. Tudi zato so bili nogometni strokovnjaki pred tekmo na stadionu San Paolo enotnega mnenja, da si bo lani tretja ekipa serie A proti Interju pripravila kopico priložnosti za dosego zadetka. Niso se zmotili, saj so gostitelji sprožili kar 13 strelov, a od tega le štiri v okvir Interjevih vrat. V njih je blestel nekdanji dolgoletni slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je tudi imel največ zaslug, da so gosti prekinili zmagovalni niz Napolija in se v Milano vrnili z osvojeno točko.

Triintridesetletni vratar je najbolj navdušil v prvem delu, ko je v istem napadu sprva ustavil strel Joseja Callejona, le nekaj trenutkov pozneje pa še Driesa Mertensa. Prav belgijskemu zvezdniku se je v 90. minuti znova ponudila priložnost, da Napoliju priigra še 37. zmago proti Interju, a mu je namero s sijajno obrambo preprečil Handanović. »Handanović je izjemen vratar. V tem trenutku verjetno eden najboljših v Evropi. Tudi zato nisem začuden, da je imel izjemen večer,« je Interjevega vratarja, ki si je prislužil tudi naziv igralca tekme, pohvalil domači trener Maurizio Sarri.

Velja dodati, da je bila to prva prvenstvena tekma Interja po kar 734, ki se je končala z izidom 0:0. Črno-modri so se namreč nazadnje s tem rezultatom razšli oktobra leta 2015, ko so igrali proti prvaku Italije Juventusu.

Derbi v pravem pomenu besede pa je bil odigran na Hrvaškem, kjer sta se med seboj pomerila Hajduk in Dinamo iz Zagreba. Na razburljivi tekmi v Splitu so domači še v 89. minuti vodili z 1:0, vendar je Dinamo z dvema goloma v sodnikovem dodatku poskrbel za nepričakovan zasuk. Kljub temu so Zagrebčani ostali brez zmage, saj je v 94. minuti sodnik Splitčanom dosodil najstrožjo kazen, ki jo je za končnih 2:2 uspešno izvedel Ante Erceg.

V zaključnih minutah tekme pa ni bilo vroče le na igrišču, temveč tudi v častni loži stadiona Poljud. Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi direktor Dinama Tomo Svetina po izenačujočem zadetku zavpil: »Še je pravica,« kar je močno vznemirilo vodilne može Hajduka. Po zadetku Ercega za 2:2 Svetini tako ni ostal dolžan domači športni direktor Mario Branco, ki mu je provokativno odvrnil: »Tu imaš pravico. Bodi vljuden, ko prideš v goste!« Član Dinamove delegacije Matej Škegro naj bi nato Branca prijel za srajco, zaradi česar je Portugalec povsem izgubil živce. Sledilo je nekajminutno prerivanje, v katerem je sodeloval tudi predsednik Hajduka Ivan Kos, strasti pa je uspelo pomiriti šele policiji. Ta je po tekmi pridržala člane delegacij obeh klubov, ki jim zaradi kršenja javnega reda in miru v najslabšem primeru grozi celo do 30 dni zapora.