Evropski rokometni prvaki iz Skopja so morali pokazati vse mišice, da so v šestem krogu lige Seha v Celju ostali neporaženi. Vardar je zmagal v Celju z 31:28 ter se s šesto zmago utrdil na vrhu lestvice, medtem ko so Celjani doživeli drugi poraz. Vardar v tej sezoni na enajstih evropskih tekmah ostaja neporažen, saj je poleg šestih zmag v ligi Seha dosegel še štiri zmage in remi v ligi prvakov.

Slovenski rokometni prvaki so vodili večji del prve polovice prvega polčasa. Rokometaši Vardarja so pokazali izjemno kvaliteto, ko so kaznovali vsako najmanjšo celjsko napako, po kateri so dosegali hitre zadetke. Ko so na začetku drugega polčasa Makedonci povedli za pet golov, je kazalo na njihovo gladko zmago. Toda Celjani se niso predali ter se z borbeno igro nekajkrat približali na gol zaostanka, popoln preobrat pa jim vendarle ni uspel.

Celjani so imeli v soboto dodaten razlog za razočaranje. Potem ko zaradi poškodbe komolca ni igral Borut Mačkovšek, se je proti Vardarju poškodoval še Luka Mitrović. Pregled z magnetno resonanco, ki ga je Mitrović opravil v družbi zdravnika Saša Đurića, je pokazal, da si je celjski rokometaš strgal prednje kolenske vezi. Mitrović bo moral na operacijo, po kateri ga čaka šest- do sedemmesečna rehabilitacija.

Tamše pogrešal več gledalcev

Celjski trener Branko Tamše je športno priznal poraz ter čestital Makedoncem za sijajno delo v zadnjih dveh sezonah. »Zame je Vardar najboljša ekipa na svetu. V ekipi ima številne zvezdnike, ki dihajo eden za drugega, kar je največja zasluga trenerja Raula Gonzaleza,« pravi Tamše ter nadaljuje: »Kljub težavam s poškodbami smo imeli priložnost, da eno minuto pred koncem zmanjšamo vodstvo na zgolj zadetek. Priložnosti nismo izkoristili, zato nismo pripravili senzacije. Poškodba Luke Mitrovića se nam bo zelo poznala. Najti bomo morali rešitev. V mislih imam v prvi vrsti Razgorja in mladega Makuca. Sprašujem se, zakaj v dvorani ni bilo več gledalcev, saj smo igrali proti najboljši ekipi na svetu, poleg tega pa smo se borili kot levi.«

Raul Gonzalez, ki naj bi se v prihodnji sezoni preselil na klop PSG, je pohvalil požrtvovalno igro Celjanov ter dejal, da je vselej težko igrati proti moštvu, ki goji hitro igro in igra agresivno obrambo. »V prvi polovici prvega polčasa nismo igrali dobro v obrambi, medtem ko je Celje igralo praktično brez napak. Ko smo izboljšali obrambo, smo lažje dosegli nekaj lahkih zadetkov. Zelo smo zadovoljni z osvojenimi tremi točkami. Prepričan sem, da bodo imele vse ekipe v Celju težave z osvajanjem točk.«

Visoka zmaga Gorenja

Rokometaši Gorenja so danes dosegli drugo zmago v regionalni ligi Seha v tem tednu. Velenjčani so v Rdeči dvorani s 37:20 premagali Vojvodino ter se na račun visoke zmage na lestvici prebili na četrto mesto, saj imajo boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki kot Zagrebčani in Celjani. Pri rokometaših Gorenja sta bila strelsko razpoložena Matjaž Brumen in Niko Medved, ki sta skupaj dosegla kar 15 golov.