Po precej uspešnem tednu, v katerem so na kolena spravili Krko in Mego Bemax ter imeli proti Banvitu zmago tako rekoč že v žepu, a jim jo je s sporno odločitvijo izmaknila sodniška trojica, košarkarje Olimpije znova čaka tekma pred domačim občinstvom. Štiri zaporedna gostovanja so igralce trenerja Gašperja Okorna utrudila, a bodo v prihodnjih osmih dneh prav tako štirikrat igrali doma in se vmes zapeljali le v Laško na tekmo z Zlatorogom. Olimpijin strateg bo tako imel nekaj več časa za treninge in popravke v igri, ob tem bo od moštva zahteval tudi zmage. Prvič že danes ob 19. uri, ko bo v 5. krogu lige ABA v dvorani Tivoli gostoval Mornar.

Črnogorsko moštvo iz Bara je bilo eno izmed tistih, na katera je Gašper Okorn pred začetkom lige ABA posebej opozarjal. A je hkrati dodal, da kakovostni posamezniki še niso zagotovilo za uspeh ter da je prav tako pomembna kemija v moštvu. Te Mornar očitno še ni razvil, saj je po štirih krogih s tremi porazi in le enim uspehom na zadnjem mestu na lestvici. Če se bo danes izteklo po željah Ljubljančanov, bo tam vsaj še teden dni tudi ostal. »Pričakujemo težak in trd obračun. Mornar je ekipa, sestavljena iz odličnih posameznikov. Igrajo izjemno nepredvidljivo v napadu in na to se bomo dobro pripravili. Razmišljamo tudi o naši igri, saj si v dvorani Tivoli želimo le zmage,« je jasen Gašper Okorn, ki mu je prikimal tudi do zdaj najboljši posameznik pri zmajih Jordan Morgan: »Dobro smo se pripravili na nasprotnika. Verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo. Pred domačimi navijači želimo priti do pomembne zmage v ligi ABA.«

Uspeh proti Mornarju bi Olimpiji zagotovil mirnejši spanec, saj jih nato čakata obračuna proti Budućnosti in Cedeviti, ki ob Crveni zvezdi veljata za najresnejša kandidata za končno zmago. S poškodbo Talorja Battla so Ljubljančani izgubili kar precej nepredvidljivosti v igri, a so že na gostovanju v Bandirmi dokazali, da lahko nadomestijo njegov izostanek. V tem pogledu bo veliko bremena padlo na Jana Špana in tudi Roka Badžima, ki je pokazal, da gre za nadarjenega posameznika. Ob tem Okorna zagotovo veseli tudi to, da se je v moštvo izjemno vklopil Domen Lorbek, s katerim je dobil izkušenega košarkarja, ki se v ključnih trenutkih ne ustraši odgovornosti.

Liga ABA, 5. krog, danes ob 17. uri: Budućnost – Mega B., ob 19. uri: Olimpija – Mornar, ob 21. uri: Partizan – Igokea, nedelja ob 17. uri: Cedevita – C. zvezda, ponedeljek ob 18. uri: FMP – Zadar, ob 21. uri: MZT – Cibona.