Večnamensko ploščad ob domžalski tržnici, ki se je razvila v priljubljeno prizorišče najrazličnejših prireditev, bodo danes zasedli najbolj znani in priljubljeni slovenski orgličarji, ki delujejo v različnih zasedbah ali pa nastopajo posamično. Orgličarsko soboto v sklopu prireditev Dobrodošli v Domžalah pripravljata občina Domžale in Kulturno društvo Mihaelov sejem iz Mengša in njihova orgličarska sekcija Sejmarji, ki bodo ob 9.30 današnje srečanje tudi odprli.

Zvoki orglic se bodo na prireditvenem prostoru razlegali do 13. ure. Glasbeniki bodo v tem času obiskali in z zvoki orglic razveselili tudi stanujoče v Domu upokojencev Domžale. V pestrem in bogatem programu na ploščadi pa bodo lahko obiskovalci prisluhnili Sejmarjem, Poljanskim orgličarjem iz Poljan nad Škofjo Loko, nastopila bosta tudi Oto in Jure z Gornje Lokvice pri Metliki ter mojster orglic Robert Ivačič. Mlado generacijo bodo zastopali orgličarji podmladka folklore iz Sore pri Medvodah, nastopila bosta domžalska orgličarja Silvo Girandon in Matjaž Brojan, v orglice bodo pihali tudi člani društva U3 iz Škofje Loke ter Janez Keržič iz Vodic, Janko Mlakar iz Ljubljane in Sandi Petrej iz Vojnika pri Celju. Srečanje pod naslovom Slovenski orgličarji na plac bodo sklenili Sorški orgličarji iz Sore pri Medvodah.

Na srečanju slovenskih orgličarjev bo mogoče orglice tudi kupiti, prav tako notno literaturo za začetnike in napredne orgličarje. Pa še to so nam zaupali organizatorji, da se z imenom orglice na Slovenskem v narečjih označuje več glasbil, knjižno in strokovno pa pomeni ta izraz tovarniško izdelano glasbilo, ki ima v lesenem podolgovatem okviru številne piščali s kovinskim jezičkom. av