Hrvaški premier Andrej Plenković je v Bruslju odgovarjal na vprašanja novinarja, ko je kamera televizije N1 zabeležila neobičajen pozdrav predsednika Evropske komisije. Juncker se mu je namreč prikradel za hrbet, se ga dotaknil (tuji mediji poročajo, da ga je uščipnil za zadnjico), ko pa se je Plenković obrnil, da preveri, kdo se tako obnaša, mu je po zraku poslal še poljub. »Rad se objema in poljublja,« je novinarju z nasmeškom na obrazu pojasnil hrvaški premier.

Predsednik Evropske komisije je znan po svojim »sproščenih« prijemih s kolegi politiki. Junija 2015 je (prav tako) pred kamerami ob vrhu EU-ja navihano pozdravil Mira Cerarja. Ko je slovenski premier dajal izjavo za televizijo, ga je presenetil od zadaj in mu z rokami zakril oči. »To je bilo s pravim občutkom,« je po trenutku presenečenja prijateljske odnose komentiral Cerar.

Maja istega leta pa je njegov sprejem politikov na vrhu vzhodnega partnerstva v Rigi požel nekaj zgražanja, a še več smeha. Nekatere je objel, drugim pritisnil poljubček, z enim primerjal kravato … madžarskemu premierju Viktorju Urbanu pa namenil najbolj nenavaden pozdrav. Najprej je latvijski premierki pomignil: »Prihaja diktator.«, nato pa ves nasmejan pozdravil Orbana in ga naslovil z diktatorjem. Ob tem je visoko dvignil desnico.