Zanimanja za gostovanje Amazonovega drugega sedeža je bilo veliko. Iz podjetja so namreč sporočili, da bodo v novo lokacijo neposredno vnesli vsaj 50.000 novih delovnih mest, ki jih vse prijavljene lokacije potrebujejo. Načrtujejo investicijo v višini 5 milijard dolarjev, ki naj bi ustvarila še več deset tisoč delovnih mest v gradbeništvu in okoliški skupnosti.

Svojo prijavo so med drugim poslali iz Bostona, Miamija, Chicaga, več mest držav Texas, Ohio, New Jersey, Arizona, Michigan in Tennessee. Kaj so mesta Amazonu ponujala, za večino mest ni znano. So pa lokalni mediji poročali, da je na primer New Jersey Amazonu ponudil skoraj 7 milijard dolarjev v davčnih olajšavah. Iz mesta Tuscon v Arizoni pa so za več pozornosti Amazonu poslali 6-metrov visok kaktus.

Amazon je lov na lokacijo drugega sedeža naznanil v začetku septembra, imel pa je tudi seznam lastnosti, ki jih mora imeti novi sedež. Lokacija mora med drugim biti metropola z vsaj več kot milijon prebivalci, okolje mora biti stabilno in poslu prijazno ter v neposredni bližini mednarodnega letališča.