Z drevišnjo tekmo med vodilno Olimpijo in predzadnjim Triglavom se začenja druga tretjina nogometnega prvenstva. Ljubljančani imajo s Kranjčani še neporavnane račune, saj so na prvi medsebojni tekmi v Kranju remizirali brez golov. »Na Gorenjskem smo prevladovali, imeli veliko priložnosti, a nismo dosegli gola. Kranjčani so čvrst tekmec, ki ga niti malo ne smemo podcenjevati. Ker se bodo verjetno postavili obrambno z vsemi igralci izza žoge, nas čaka zahtevna preizkušnja. A mi smo vajeni takšnih postavitev,« napoveduje odlični vezist Olimpije Dario Čanađija, ki v Ljubljani igra kot posojeni igralec Rijeke. Triindvajsetletni Hrvat iz Bjelovarja je bil edini igralec, za katerega je trener Igor Bišćan dobesedno zahteval, da ga pripeljejo v Ljubljano. Nad odločitvijo Rijeke, da gre na enoletno posodo v Ljubljano, pa ni bil navdušen njihov trener, Matjaž Kek, ker so s tem okrepili najhujšega tekmeca Maribora.

Vodilna Olimpija je vse tri remije v letošnji sezoni (Triglav, Maribor, Celje) dosegla, ko ji ni uspelo zabiti gola. Ljubljančani vodijo na lestvici, vendar na večini tekem nasprotnika niso z lahkoto premagali, ampak so se mučili. Na zadnjih dveh (Gorica, Aluminij) so bili celo v zaostanku, a so zmogli preobrat do zmage. »V boju z Mariborom za prvo mesto ne smemo delati napak. Najpomembnejša je vsaka naslednja tekma in to, kako igramo mi, ne pa Maribor,« je pojasnil Čanađija, ki se je v Ljubljani dobro znašel. Čanađija v sistemu igre z dvema defenzivnima vezistoma stalno menja partnerja. Začel je z Brkićem (manjka zaradi poškodbe), nadaljeval s Tomićem, na zadnjih dveh tekma je dobro deloval v navezi s Kapunom. »Vsi trije so odlični igralci, pri izbiri trenerja odločajo detajli,« je bil diplomatski Čanađija. Trener Igor Biščan ima sladke skrbi. Konkurenco je zaostril še Rok Kronaveter, ki je okreval po poškodbi in se opravičil navijačem, ki jih je razjezil jeseni lani na tekmi v Kopru, ko je po zadetku na Bonifiki dal prst na usta.

Potem ko je športni direktor Triglava Siniša Brkić odslovil trenerja Tončija Žlogarja in se znova sam usedel na klop, so Gorenjci remizirali z Mariborom in proti Krškemu dosegli prvo zmago v sezoni. Kranjčani so z Matejem Podlogarjem in Darkom Zecem dobili izkušnje in postali konkurenčni.

Verjetni postavi – Olimpija: Ivačič, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Čanađija, Kapun, Savić, Alves, Oduwa, Vombergar. Triglav: Džafić, Arh Česen, Zec, Bojić, Križaj, Krcić, Tijanić, Robnik, Mlakar, Poplatnik, Podlogar. Naš namig: 1.