Ljubljana je bila danes v pričakovanju ugledne športne osebnosti. V Slovenijo naj bi namreč na delovni obisk prišel Toni Nadal, stric prvega igralca sveta Rafaela Nadala. V prostorih Mestne občine Ljubljana naj bi imel tiskovno konferenco, ki pa so jo na Teniški zvezi Slovenije popoldan odpovedali. Kot razlog so navedli kronične težave Tonija Nadala z bolečinami v hrbtenici, zaradi katerih se je odpravil v bolnišnico. Če se bo 56-letnemu Majorčanu, ki je s 16 naslovi na turnirjih največje četverice najuspešnejši trener vseh časov, stanje izboljšalo, naj bi v Ljubljano pripotoval v soboto, so zagotovili na teniški zvezi.

Toni Nadal se je letošnjega februarja odločil, da po več kot dveh desetletjih sodelovanja z nečakom ne bo več treniral enega najboljših igralcev vseh časov. Razlog je bil, da se je želel popolnoma posvetiti delovanju na teniški akademiji Rafaela Nadala na Palmi de Mallorci. Poleg tega se je Rafael zelo dobro ujel s Carlosom Moyo, nekdanjim prvim igralcem sveta. Svojo odločitev je Toni Nadal najprej sporočil Carlosu Moyi in svojemu bratu Sebastianu, očetu prvega igralca sveta. V ozkem krogu so se dogovorili, da z novico ne bodo vznemirjali španskega velikana, ki je tedaj igral kot prerojen. Ko je Rafael čez nekaj mesecev slišal za namero strica Tonija, je bil vesel, da bo lahko v življenju počel, kar si najbolj želi. Da bo svoje znanje na akademiji, ki nosi ime po najboljšem španskem teniškem igralcu vseh časov, prenašal mladim teniškim igralcem.

Toni Nadal naj bi pripotoval v Ljubljano v sklopu prve mednarodne konference GPTCA, ki naj bi jo od danes do nedelje vodil na Teniški akademiji Breskvar. GPTCA je edina svetovna trenerska organizacija, ki je potrjena s strani svetovne profesionalne teniške zveze ATP. V sklopu tridnevnega predavanja bo Slovenijo obiskalo nekaj uveljavljenih mednarodnih trenerjev. Med njimi tudi predsednik GPTCA Alberto Castellani, sicer nekdanji trener Nemca Reinerja Schütllerja, Srba Janka Tipsarevića in Hrvata Iva Karlovića.

Kaja Juvan na glavnem turnirju

Potem ko je bila slovenska teniška igralka Kaja Juvan na turnirju serije ITF v Suzhouju na Kitajskem uspešna v kvalifikacijah, je v prvem krogu naletela na previsoka oviro. Juvanova, 546. igralka sveta, je danes po 52 minutah z 1:6, 2:6 izgubila proti drugi nosilki, Japonki Nari Karomi, 102. igralki sveta. Slabša od pričakovanj je bila ta teden tudi vrnitev Blaža Kavčiča na teniška igrišča, saj je Ljubljančan proti Bošnjaku Mirzi Bašiću pri zaostanku z 1:5 v odločilnem nizu dvoboj predal. Bašić je bil v Moskvi uspešen tudi danes, potem ko je gladko s 6:1, 6:1 premagal Srba Laszla Djera.