Arena Quicken Loans je obnemela, igralci obeh moštev pa so se le prijemali za glavo in obračali stran. Hayward, ki je k Bostonu prišel poleti iz Utaha, bo po operaciji z igrišč odsoten približno leto dni. Operativni poseg pa bržkone čaka tudi košarkarja Brooklyn Nets Jeremyja Lina, ki je po enem izmed prodorov proti Indiani obležal pod košem, se prijel za koleno, po nekaj sekundah pa planil v jok. Po prvih ocenah si je Američan tajvanskega porekla strgal križno vez in je tako sezona zanj že končana.

Zdravniško pomoč je še pred začetkom rednega dela potreboval črnogorski košarkar s španskim potnim listom Nikola Mirotić, a zaradi povsem drugačnega razloga kot Hayward in Lin. Ni se namreč poškodoval med igranjem košarke, temveč v pretepu s soigralcem Bobbyjem Portisom, ki se je zgodil na treningu moštva Chicago Bulls. Portis je Mirotića v obraz zadel tako močno, da mu je zlomil dve kosti in povzročil pretres možganov. Okrevanje španskega reprezentanta bo trajalo štiri do šest tednov, medtem ko je klub Portisa suspendiral za osem tekem. Da so odnosi med igralci pri Chicagu močno načeti, je bilo moč slišati že lani. Čeprav so moštvo med drugimi zapustili Jimmy Butler, Dwyane Wade in Rajon Rondo, se to ni spremenilo. Mnogi s prstom kažejo na generalnega direktorja Gara Formana, ki naj bi v preteklosti že grozil igralcem, med drugim pa imel v slačilnici tudi vohune, ki so mu prenašali sporočila. S tem močno vpliva na razpoloženje med košarkarji in zanimivo bo videti, kako bo v prihodnjih dneh reagiralo vodstvo Chicaga.

Edini Slovenec v letošnji sezoni lige NBA Goran Dragić je moral na prvi tekmi priznati premoč Orlandu, ki je na floridskem derbiju slavil s 116:109. 31-letni Ljubljančan je v 30 minutah na parketu dosegel 17 točk, šestkrat asistiral soigralcem in zbral pet skokov. »V napadu smo prihajali v situacije, ki si jih želimo, a nismo bili najbolj natančni. Kljub temu smo dosegli 109 točk. Glavni krivec za poraz je bila obramba, ki je bila porazna. Bolj moramo pomagati drug drugemu, če želimo prihajati do zmag.«