Zadnjega finalista izbora Gazela 2017 bodo danes izbrali v primorsko-notranjski regiji. Gazela, ki jo bodo razglasili na prireditvi v Šolskem centru Nova Gorica, se bo pridružila peterici do sedaj izbranih regijskih gazel, to pa so 3fs, gazela Gorenjske, Adria Dom, gazela dolenjsko-posavske regije, Don Don, gazela osrednje Slovenije, Tehnos, ki je bil prepoznan za gazelo savinjsko-zasavske regije, ter Varis Lendava, gazela dravsko-pomurske regije. Finale Dnevnikovega izbora Gazela 2017 bo prihodnjo sredo, torej 25. oktobra, že tradicionalno v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Danes torej dobimo naslednika pivškega ORO MET, ki je bil pod vodstvom direktorja Jerneja Pavlina trikrat nominiran za regijsko gazelo in dvakrat tudi prejemnik tega najvišjega regijskega priznanja. V letu 2015 je bilo podjetje, ki je od lani v lasti Slovenske industrije jekla (SIJ), prepoznano tudi za bronasto gazelo.

Po dinamiki rasti in prejetih najvišjih priznanjih so najhitreje rastoča primorsko-notranjska podjetja precej podobna dravsko-pomurskim gazelam, saj so med najboljšimi najhitreje rastočimi podjetji izbora Gazela nekoliko redkeje prišla povsem v ospredje. Sicer pa je sto najhitreje rastočih podjetij regije po indeksu rasti prodaje med letoma 2011 in 2016 odprlo 1094 novih delovnih mest, kar pomeni 75-odstotno rast, medtem ko jih je ostalo regijsko gospodarstvo izgubilo skoraj 600. Prodajo so povečala za 201 odstotek, dodano vrednost pa za 174 odstotkov.

Tudi današnja prireditev v Šolskem centru Nova Gorica bo plesno in glasbeno obarvana. S točko Party Kidz bo nastopila pionirska skupina Plesnega kluba ADC iz Ajdovščine. Gre za najmlajšo hiphop tekmovalno skupino. Točko Party Kidz, s katero so v sezoni 2016/2017 osvojili 3. mesto na mednarodnem festivalu v Lignanu in 1. mesto na mednarodnem tekmovanju v Zagrebu, je koreografirala Kaja Besednjak. Za glasbeni vložek pa bosta s skladbama, ki ju bosta zaigrala na akustični kitari, poskrbela Neža Marussi in Matija Skrt, učenca Glasbene šole Nova Gorica, njuna učiteljica pa je Barbara Gorkič.