Rahlo zaupanje v lastno formo pri ljubljanskih pred gostovanjem pri bosanskih prvakih ni imelo prave podlage. Res je, da v prvih letošnjih tekmah varovanci Zorana Kedačiča zaenkrat še niso kazali spektakularnih predstav, toda kakovost in tudi izkušnje so bile debelo na njihovi strani. To je pokazala tudi sama tekma, v kateri slovenski prvaki niso imeli nikakršnih težav. Bilo je sicer nekaj nihanj v igri, zagotovo bi se dalo igrati bolje, toda videlo se je, da imajo Slovenci velik motiv in da so precej boljše moštvo od gostiteljev.

Ljubljančani ušli že na začetku niza

Kedačič je za uvod na igrišče poslal bolj ali manj pričakovano postavo, edino pravo vprašanje je bilo, kdo bo zaigral na blokerskih položajih. Priložnost sta dobila Matic Videčnik in Uroš Pavlović, na klopi pa je ostal lani standardni član prve postave Diko Purič. Blokerja v prvem nizu niti nista imela veliko dela, organizator igre Jan Brulec je večino žog namenjal Mateju Mihajloviću, kar se je izkazalo kot dobra poteza, korektor je v nizu dosegel sedem točk. Tiste žoge, ki niso šle k Mihajloviću, pa sta dobila sprejemalca Jan Pokeršnik in Andrej Flajs. Slednji, tudi kapetan ekipe je naredil kar nekaj napak, zato pa je bil uspešnejši Pokeršnik, ki je bil v napadu celo stoodstoten. Posledica dobre igre Ljubljančanov je bila, da so že ob prvem tehničnem odmoru vodili 8:3, domači so se jim še približali na 10:13 in pred končnico na 15:19, toda vodstva ACH niso niti v enem trenutku ogrozili.

Podobno je potekal tudi drugi niz, v katerem so gosti še povečali pritisk s servisi, dosegli šest asov, domačim pa na sprejemu povzročali veliko težav. S 14 odsotnim sprejemom niza ne moreš dobiti, s takim odstotkom je 17 točk, ki so jih domači v drugem nizu osvojili, zelo veliko. Ljubljančani so ušli že na začetku niza, nato pa z dobrim sprejemom in dobro igro v napadu vodili s prednostjo od petih do osmih točk.

Povratna tekma v nedeljo

Nič nenavadnega ni, da ekipa, ki zanesljivo dobi prva dva niza, v tretjem nekoliko popusti. Tako je bilo tudi z oranžnimi zmaji, ki so v prvem delu niza, v katerem je priložnost za igro dobil tudi Purič, zaostajali, a že pri drugem tehničnem odmoru prišli v vodstvo. Pri izidu 18:19 je bilo še nekaj negotovosti, toda Ljubljančani, pri katerih sta bila najučinkovitejša Mihajlović in Pokeršnik, oba sta dosegla 17 točk, so v končnici dodali plin in samo dokazali, da so precej boljši tekmec.

Povratna tekma bo v nedeljo v Stožicah, ACH Volley ne bi smel imeti težav, da se uvrsti v tretji krog, kjer ga čaka Lokomotiva iz Novosibirska.