Drugo zaporedno gostovanje v Fibini ligi prvakov, drugi poraz za košarkarje Olimpije. Potem ko so pred tednom dni klonili pri Strasbourgu, je bilo tokrat za Ljubljančane prezahtevno gostovanje v Bandirmi pri Banvitu, pa čeprav so v drugem polčasu izničili 18 točk zaostanka in bili tik pred zmago, a nato padli po podaljšku.

Da bodo gostitelji proti Olimpiji še dodatno nabrušeni, je trener Gašper Okorn, ki se je veselil srečanja s svojim mentorjem Sašem Filipovskim, vedel že pred obračunom. Banvit je namreč na prvih štirih tekmah v letošnji sezoni klonil in jasno je bilo, da je bil pripravljen za prvi uspeh narediti praktično vse. Sprva jim sicer ni kazalo najbolje, saj so gostje dobro odprli obračun, nato pa je sledil petminutni mrk, v katerem so zmaji iz nerazumljivega razloga povsem zdivjali v napadu in se zatekali k individualnim akcijam, ki niso prinesle uspeha. Banvit je v tem obdobju naredil delni izid 14:0, ob tem pa je za nekaj atraktivnih zabijanj poskrbel slovenski košarkar v dresu turškega kluba Gašper Vidmar. Pri Olimpiji se je močno poznala odsotnost Talorja Battla, ki je s klopi v igro vnašal novo dimenzijo. Okorn bo Američana zaradi poškodbe pogrešal vsaj mesec dni, ob današnji slabi igri pa ni izključujoče, da bo poiskal začasno rešitev.

Ljubljančani se kljub višjemu zaostanku v drugem polčasu niso predali in se borili naprej. Gregor Hrovat je v eni izmed obrambnih akcij prejel udarec v obraz in moral zaradi krvi za nekaj časa na klop, po povratku na parket pa mu je skupaj s soigralci uspela serija 11:2, s katero so v zadnjo četrtino vstopili z upanjem na preobrat. Conska obramba, ki jo je Olimpija igrala večino časa v drugem polčasu današnjega obračuna, je bila še naprej učinkovita, prednost Banvita se je topila, 11,7 sekunde pred koncem pa jo Domen Lorbek s trojko izničil. Po zgrešenih prostih metih Damiana Kuliga je Dražen Bubnić na drugi strani zadel za vodstvo Olimpije 2,1 sekunde pred koncem in preobrat se je zdel dokončan. Toda po podaji čez celo igrišče so sodniki 0,7 sekunde pred koncem videli osebno napako Devina Oliverja, Kulig pa ni ponovil napake in je z zadetima prostima metoma poskrbel za podaljšek. Trener Olimpije Gašper Okorn se ni mogel sprijazniti z odločitvijo, zato je prejel tehnično napako, njegovi igralci pa v dodatnih petih minutah niso več zmogli zdržati nasprotnikovega ritma.

Preostali izidi 2. kroga v skupini C: Venezia – AEK 101:103 po podaljšku (Orelik 25; Green 23), Bayreuth – Strasbourg, Estudiantes – Rosa Radom oboje nocoj.