Slovenska smučarka se intenzivno pripravlja na novo sezono in trenira na ledenikih v tujini. Iz švicarskega Saas-Feeja se je ekipa preselila v avstrijski Pitztal, ki je v neposredni bližini prizorišča prve tekme za svetovni pokal v letošnji sezoni. Veleslalom v Söldnu prihodnji konec tedna, ki velja za tradicionalnega, a je hkrati zahteven uvod v sezono, bo Ilka Štuhec izpustila.

»Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je v Söldnu. Zavoljo tega bomo dlje ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti,« je odločitev sporočil trener Grega Koštomaj.

Ilka Štuhec bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku Milke in s tem smučarski karavani predstavila svojega novega naglavnega sponzorja.

Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej za zdaj premika v finski Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva dobršen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla v začetku novembra.

Prva tekma v hitrih disciplinah bo 1. decembra v kanadskem Lake Louisu, kjer se bodo dekleta pomerila v smuku.