Trener Maribora Darko Milanič je v prvem polčasu tekme z Liverpoolom izgubljal živce. Poskakoval je v trenerskem prostoru, krilil z rokami in izgubljal glas. Ni pomagalo. Maribor ni dohajal visokega evropskega ritma slovitega tekmeca, ki je brez milosti polnil vijolično mrežo. Premoč Liverpoola je bila tako očitna, da se je moral Milanič hitro sprijazniti z najvišjim porazom slovenskega kluba v mednarodnih tekmovanjih na domačem igrišču. »Čeprav smo želeli konkurirati Liverpoolu, nam ni uspelo,« je priznal kapitulacijo.

Ljudski vrt ni grmel kot na prejšnjih evropskih preizkušnjah. Tudi Darko Milanič je ugotovil, da je Mariborčane presekal prvi zadetek po vsega štirih minutah igre, ko se je začelo mučno trpljenje. »Ko se odločam za taktiko, spremljam tudi kakovost tekmeca. Bili smo preslabi, kar se je videlo takoj na začetku. Ti fantje so nas z enako postavitvijo popeljali v ligo prvakov, tokrat pa so igrali pod svojimi zmožnostmi. Prepričan sem, da bi v idealnem stanju lahko odigrali odlično tekmo. V drugem polčasu sem dodal zveznega igralca, vedeli smo, česa ne smemo početi, a nas je Liverpool vseeno kaznoval. Morda bi bilo z zaprtim sistemom drugače, a nam je zmanjkalo specialistov za branjenje, saj je moštvo sestavljeno predvsem za ustvarjanje igre,« je analitično razložil Darko Milanič.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je svoje igralce ves čas spodbujal, naj kljub visokemu vodstvu do konca tekme nadaljujejo v visokem ritmu. Kloppu je uspel zgodovinski mejnik, saj od leta 1993 nobeni angleški ekipi v ligi prvakov ni uspelo zmagati v gosteh s sedmimi goli prednosti. Nazadnje je Arsenal s 7:0 premagal Standard iz Liega, Liverpool pa je v Ljudskem vrtu dosegel sploh najvišjo evropsko zmago. »Lepo je pisati zgodovino. Odlično smo igrali. Igralci so se sprostili in s pritiskom na mariborska vrata pokazali, kako dobri so. V slovenskih časopisih sem s pomočjo prevajalca prebral, da so bili v Mariboru optimistični pred tekmo, a so si fantje zaslužili visoko zmago,« je govoril Jürgen Klopp.