Harvey in Bob Weinstein sta ustanovila filmsko podjetje, ki nosi njun priimek, Harveyja pa so po obtožbah o napadih in nadlegovanju odpustili. Bob je veljal za "dobrega" brata, ki ni počel takšnih reči, sedaj pa je deležen podobnih obtožb. Segelova v reviji Variety trdi, da jo je vztrajno vabil na večerje, domov in v svojo hotelsko sobo.

Začelo se je junija lani, končalo pa čez nekaj mesecev, ko so njeni odvetniki direktorjem podjetja Weinsten dali ultimat, da bo odpovedala sodelovanje, če Bob ne bo prenehal z nadlegovanjem. Njegov odvetnik Bert Fields obtožbe odločno zanika in dodaja, da četudi bi bile te laži resnične, v njih ni niti omembe neprimernega dotikanja. "Poznam Boba in on je zadnji, ki bi se zapletal v spolno nadlegovanje," je zatrdil Fields.

Nekatere uspele zbežati

To je prva takšna obtožba na račun Boba Weinsteina, ki je po objavi bratovih dejanj zagotovil, da je zgrožen in da čuti z žrtvami. Zagotovil je tudi, da ni vedel za bratovo početje.

Žensk, ki obtožujejo Harveyja Weinsteina, se že skorajda ne more več prešteti, vse pa govorijo podobno zgodbo o spolno obsedenem producentu, ki jih je lovil po sobah in preganjal, se slačil pred njimi in se samozadovoljeval, zahteval masaže, spolne odnose na tak in drugačen način.

Nekatere so mu zbežale, nekatere celo večkrat, nekatere pa je prepričal ali prisilil v takšne ali drugačne odnose. Zaradi obtožb ga je zapustila žena, izključili so ga iz Akademije filmskih umetnosti in znanosti, mečejo ga iz drugih združenj, policije so sprožile preiskave, njegove izjemno uspešne poklicne kariere pa je konec.