Prvi dan tekmovanja sta bila na sporedu dva velika derbija. Golden State je pred tekmo s Houstonom v dvorani izobesil peti naslov prvaka lige. A je na tekmi, na kateri je kazalo, da ne bo posebnih presenečenj, sledil šok, saj je gostujoča ekipa iz Houstona v dramatični končnici tekme z veliko koši slavila s točko razlike (122:121).

Cleveland je gostil Boston, s katerim je letos največ trgoval. V izenačeni tekmi je s 102:99 ugnal gostujoče moštvo Celtics.

Boston je že po prvih petih minutah ostal brez novinca Gordona Haywarda, ki je utrpel grozljivi zlom levega gležnja, s parketa pa so mu morali pomagati, saj je bil v velikem šoku in hudih bolečinah, potem ko je v prerivanju nerodno padel in mu je povsem zasukalo gleženj.

Grozljiva poškodba je zasenčila dogajanje v Quicken Loans Areni v Clevelandu. Za Haywarda, ki se je pridružil Bostonu za 128 milijonov dolarjev za štiri sezone, se je sezona bržkone končala še preden se je začela, saj ga čakata operacija in dolgotrajno okrevanje.

LeBron James je za Cleveland na premieri sezone dal 29 točk, najboljši v vrstah Bostona pa je bil Jaylen Brown s 25 točkami.