Nadzorni svet, ki je zaradi vseh peripetij odstopil, je naložil aktualnemu županu, da ravna zakonito in vrne denar tistim, ki so v telekomunikacije vlagali. Če bi župan to naredil na začetku svojega mandata, se mu ne bi zgodili svetniška skupina niti civilna iniciativa. In razvoj naše občine ne bi bil ogrožen.

In sedaj k pojasnilu naslova. V spor je morala poseči država. Kljub temu, da je prek raznih pisem vedela za stanje, več kot eno leto ni ukrepala. A ko se je zganila, je ni zanimalo nezakonito stanje, kar je registrirala in pisno potrdila. Kljub vsem dokazom, ki jih je prejela, je bil njen sklep, da so za tako stanje odgovorni samo svetniki. Sporočilo ravnanja vladnih služb je, da ni bistveno, ali delaš zakonito, pomembno je samo sprejeti proračun, saj gre za sredstva države. V pravni državi se to ne bi zgodilo. Moje mnenje je, pa še zdaleč nisem osamljen, da Slovenija že dolgo ni pravna država. Zato tudi ne more umirati.

Nedavno sem ugotovil, da imam nekaj preveč kilogramov, in sklenil, da moram malo shujšati. Začel sem z vzdržnostjo pri hrani, s stopnjevanjem telesnih aktivnosti, a tehtnica tega ni in ni hotela zaznati. V luči obnašanja vodstva občine in države sem sklenil, da zamenjam tehtnico.

Zdravko Petrič Kostanjevica na Krki