Kot je sklenil lansko, je Olimpijin Devin Oliver v državnem košarkarskem prvenstvu začel novo. Petindvajsetletni Američan je bil po glasovanju Petra Vilfana, Dušana Hauptmana, Jake Daneua in naše športne redakcije v minuli sezoni imenovan za Dnevnikovega igralca sezone, podobna postava, v kateri je Daneua zamenjal Zoran Martić, pa ga je izbrala tudi za najboljšega posameznika 2. kroga lige Nove KBM.

»Letos želim razbiti vsakogar, ki bo stal na moji poti,« je po vrnitvi v Ljubljano, kjer je lani pustil velik pečat, povedal Devin Oliver. Krilni košarkar je poleti v domovini ogromno delal za svojo pripravljenost in dvig kakovosti, kar se vsaj napadalno na začetku sezone še ne pozna. Oliver za zdaj pri metu in prodorih ni tako zanesljiv, kot je bil v večjem delu lanske sezone, a je kljub temu za svoje moštvo izredno koristen. Tako je bilo tudi na prvi tekmi državnega prvenstva, ki se je zaradi sodniške stavke začelo z 2. krogom. Olimpija je gostovala pri največjem rivalu Krki in ga odpravila s kar 22 točkami razlike. Ogromno zaslug za uspeh je imel ravno Oliver, ki je v 25 minutah na parketu dodobra napolnil vse statistične stolpce. Dosegel je namreč 14 točk, ujel osem odbitih žog, jih štiri ukradel in trikrat uspešno asistiral soigralcem. Njegov statistični indeks je tako na koncu znašal 25, s čimer si je priboril naziv Dnevnikovega igralca kroga.

Drugo mesto v izboru je pripadlo povratniku v slovensko državno prvenstvo Marijanu Čakarunu, ki je s 16 točkami in enajstimi skoki pomagal Primorski do zmage proti Zlatorogu v gosteh, s katero so Koprčani napovedali kandidaturo za najvišja mesta v tej sezoni. Na tretjem je pristal pri 37 letih že pravi veteran Smilijan Pavić (zmaga Šenčurja proti Hopsom, 22 točk in sedem skokov), na četrtem Marko Pajić (zmaga Rogaške proti Iliriji, 22 točk), na petem pa novinec pri novincu v prvoligaški druščini Ljubomir Mladenovski (poraz Ilirije proti Rogaški, 19 točk in 18 skokov).