Zgolj na dveh tekmah so slovenski »legionarji« v tem krogu skupaj zadeli kar 28-krat: na dvoboju Kielce – Veszprem (32:32) 15-krat in na obračunu Wisla Plock – Pick Szeged (27:33) 13-krat. V Kielcah je Veszprem (Blaž Blagotinšek 5, Dragan Gajić in Gašper Marguč po 3) v končnici dvakrat zaostajal za zadetek, toda najprej je Blagotinšek izenačil na 31:31, dve sekundi pred koncem pa je madžarski junak postal Marguč, ki je zadel z desnega krila za remi proti prvakom Evrope iz leta 2016, za katere je Blaž Janc prispeval štiri zadetke, Uroš Zorman nobenega, medtem ko Dean Bombač spet ni igral zaradi poškodbe.

»Za vrhunsko borbenost skozi vseh šestdeset minut smo bili na koncu nagrajeni z zelo dragoceno točko. Zelo sem ponosen na to, kako so moji igralci… niti niso igrali, ampak so ostali trdno skupaj v igri do konca,« je ocenil Veszpremov trener Ljubomir Vranješ. Dramatično in na koncu izenačeno je bilo tudi na nemškem derbiju Kiel – Flensburg, ki se je pred 10.285 gledalci končal z najnižjim izidom v zgodovini njunih medsebojnih tekem (20:20). Pri Kielovem vodstvu z 20:19 je Kentin Mahe na začetku zadnje minute izenačil na 20:20, v zadnjem napadu za gostitelje pa je strel Danca Niclasa Ekberga obranil 39-letni Šved Mattias Andersson (skupaj 10 obramb, pri Kielu Niklas Landin kar 18, Miha Zarabec brez gola). Toda Kielov trener Alfred Gislason je po tekmi dejal, da bi morala španska sodnika Marin in Serradilla pri zadnjem strelu Ekberga zaradi prekrška nad njim piskati sedemmetrovko, vendar je na žalost nista: »Zaslužili bi si obe točki, ne le eno, zato sem razočaran. Če pogledate televizijski posnetek, boste jasno videli, da bi morala biti sedemmetrovka za nas.«

Žiga Mlakar se je po štirih golih Meškovu spet prebil na prvo mesto med strelci v ligi prvakov s 36 zadetki (po enega manj imata Madžar Mate Lekai, Veszprem, in Hrvat Halil Jaganjac, Metalurg), slovenska trojica pa je bila v Picku iz Szegeda med najzaslužnejšimi za visoko zmago proti Wisli na Poljskem s 33:27. Mario Šoštarič (4), Staš Skube in Matej Gaber (po 3) so tako izničili strelski učinek Wislinega Slovenca Igorja Žabiča (3) in Poljaki ostajajo zgolj pri eni točki, Madžari pa jih imajo že sedem.