Spomin na sečuansko omako verige s hitro prehrano so oživili v dolgo pričakovanem prvem delu 3. sezone animirane televizijske serije Rick in Morty (prvič so jo izdelali leta 1998 za promocijo filma Mulan). Rick v epizodi namreč hvali omako in se jo trudi dobiti.

McDonalds se je na risanko hitro odzval in omako 7. oktobra poslal na tržišče. A ker je bila količina očitno zelo omejena, je mnogo oboževalcev in omake željnih posameznikov ostalo brez nje, kar je povzročilo nekaj uporov, pri katerih je morala posredovati tudi policija. Tako so številni pripravljeni narediti veliko, da bi dobili paketek omake – nekateri zanjo celo zamenjati avto, poroča ameriški portal The Drive.

Tisti, ki se jim je uspelo dokopati do paketka, jo lahko zdaj za velike denarje prodajajo naprej. Cene na spletu namreč dosegajo tudi po več sto dolarjev, promocijska dva litra omake v originalni posodi Pelican pa je na dražbi dosegla že 21.000 dolarjev. Rachel Marie iz Michigana pa je svoj paketek omake zamenjala za 13 let star volkswagen. »Paket sem želela na Facebooku zamenjati za značko, a si nisem mislila, da bom pri tem uspešna. Potem pa mi je nekdo ponudil avto,« je »dražbo« opisala ponosna lastnica jeklenega konjička.