Zaradi prenove vojaškega letališča v Brestu je Meškov proti Sloveniji poletel iz beloruske prestolnice Minsk, domov pa se je vrnil z dragoceno točko proti neposrednemu tekmecu v boju za osmino finala. A po dveh medsebojnih remijih v skupinskem delu lige prvakov v minuli sezoni (29:29 v Belorusiji, 36:36 v Sloveniji) je v soboto kazalo, da bodo Celjani le premagali Beloruse, ki so bili v mestu ob Savinji boljši tudi že v letošnji ligi Seha (29:24). Pivovarji so na začetku drugega polčasa povedli že za pet golov (20:15), še dobre tri minute pred koncem pa za tri (33:30).

A Celjani, ki so prvič v klubski zgodovini doma nastopili v rožnatih dresih v znamenje podpore boju proti raku dojk, so bili v končnici preveč »dobrodelni«. Proti ekipi trenerja Sergeja Bebeška, ki ima zaradi igranja v treh tekmovanjih kar 28 igralcev in v kateri so rokometaši iz osmih držav, so zapravili zadnje tri napade, v zadnjem 40 sekund pred koncem dvakrat streljali, a je strel Žige Mlakarja ustavil vratar Ivan Pešić, David Razgor pa je naredil prestop. Gostje so imeli za zadnji napad 20 sekund, a do znaka sirene niso prišli do strela, po prekršku celjske obrambe pa je Dmitrij Nikulenkau (z Jako Malusom prvi strelec tekme s sedmimi goli, oba strel 9-7) streljal z devetih metrov že po izteku igralnega časa, vendar ni zadel domačih vrat.

Tamše okrcal domače navijače

Trener Branko Tamše je bil po zmagi proti Kielcam na pragu drugega letošnjega velikega skalpa. »Po tekmi imam mešane občutke, saj smo vodili že za pet, na koncu le remizirali. Vodili smo večji del tekme, v končnici pa vse podrli. Meškov je tako izkušen, da je vse naše napake kaznoval. Veseli me vsaj to, da so moji fantje ostali treznih glav v zadnjem napadu, ko niso dovolili strela na naša vrata.« Tamše, ki je zaradi ugovarjanja sodnikoma dobil dvominutno izključitev, se je zahvalil navijačem, a jih tudi okrcal: »Če sem iskren, sem pravo navijaško podporo začutil šele po moji izključitvi sredi drugega polčasa, ko je bilo vzdušje tisto pravo, celjsko. No, takšnega navijanja bi si seveda želel že prej.«

Ker se Celjan Simon Razgor (Meškov) ubada s poškodbo prepone in v Zlatorogu ni igral, ni bilo nič od bratskega dvoboja z domačim kapetanom Davidom Razgorjem. Tako je bil edini Celjan pri Meškovu (klub letos praznuje 80-letnico) Vid Poteko, ki ima težave s stopalom, a je vseeno igral. »Že pred tekmo sem napovedal, da bo tokratni obračun drugačen od tistega v Sehi, saj v ligi prvakov Celjani kažejo drugačen obraz. V Evropi, ki jim daje dodaten motiv, stalno dokazujejo, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi in koga tudi premagajo. Zato njihova zmaga proti Kielcam zame ni presenečenje.« Poteko, ki po prilagojenem programu odpravlja težave s stopalom, je dodal: »Celjani so dvignili formo, narekovali pa so izjemno hiter ritem in igrali zelo dobro. Mi smo bili malce premehki v obrambi in glede na velik zaostanek v končnici smo seveda lahko zelo zadovoljni s točko.«

Skupina B, 5. krog: Celje PL – Meškov Brest 33:33 (18:15), Aalborg – PSG 26:33 (11:18), Kiel – Flensburg 20:20 (9:7), Kielce – Veszprem 32:32 (16:15).

Gorenje drugič zapored z ničlo

Po porazu proti Kadettnu v Švici je Gorenje na Norveškem doživelo drugi zaporedni poraz v ligi prvakov. Proti Elverumu, petkratnemu zaporednemu državnemu prvaku, so se Velenjčani po zaostanku z 19:23 približali na 25:26, pri 27:29 pa je Matjaž Brumen v predzadnji minuti zapravil »zicer« s šestmetrske črte. Norvežani, ki imajo letos deset novih igralcev, so zapravili svoj zadnji napad, štiri sekunde pred koncem pa je Nejc Cehte z devetim golom poskrbel za »tolažilnih« 28:29.

Skupina C, 5. krog: Kadetten – Skjern 25:24 (9:13), Elverum – Gorenje Velenje 29:28 (17:14), Dinamo Bukarešta – Ademar Leon 24:28 (13:17).