Proti Dankam, ki so prvič zaigrale v Evropi šele v minuli sezoni (uvrstile so se v polfinale pokala EHF) in prvič osvojile tudi naslov državnih prvakinj, se je po poškodbi kolena vrnila Tjaša Stanko (še vedno manjka Elizabeth Omoregie), ki je evropski debi – prejšnji teden v Bukarešti ni igrala – kronala z devetimi goli. Krim je proti ekipi trenerja Jakoba Larsna, ki je tekmo vodil kar v kratkih hlačah in v majici s kratkimi rokavi (njegov stanovski kolega Uroš Bregar v elegantni srajci in dolgih hlačah), desetkrat vodil za tri: prvič pri 5:2, zadnjič pri 20:17.

Toda vseeno je tri minute pred koncem družinsko obarvani Nyköbing (Danki Celine in Kristina Kristiansen sta sestri, Švedinji Emelie in Johanna Westberg pa tudi dvojčici) povedel s 26:25. V dramatični končnici je junakinja postala vratarka Miša Marinček, ki si je na zadnjem treningu pred tekmo sicer poškodovala gleženj, tragična figura pa 27-letna Japonka Ajaka Ikehara. Potem ko sta za vodstvo s 27:26 zapored zadeli Stankova in Lamprini Tsakalou, se je Japonka, s 157 centimetri najmanjša igralka v ligi prvakinj, dvakrat sama znašla na šestmetrski črti pred Marinčkovo, a je ta obakrat odlično ustavila Japonkin »zicer«.

Kljub zmagi proti Nyköbingu, ki ga je po prejšnji sezoni zapustilo devet igralk in trener, prišlo pa je osem novih in trener, Uroš Bregar ni bil najbolj zadovoljen: »V napadu imamo veliko, veliko težav. Nismo takšni, kot bi morali biti. Težave smo imeli tudi z menjavami, ker gostje igrajo zelo hitro in si nismo mogli privoščiti rotacij. A smo se bojevali in na koncu imeli veliko športne sreče. Če je ne izzoveš, je ne moreš dobiti. Vratarki sta bili v drugem polčasu odlični in z nekaj trilerja smo zmagali.« Miša Marinček je priznala, da je ekipa nujno potrebovala zmago: »Zelo smo si želeli te zmage, da zadihamo in gremo bolj sproščeno v nadaljevanje lige prvakinj. V drugem polčasu smo igrali veliko bolj agresivno v obrambi in to je bil spet ključ do uspeha.«

Izid 2. kroga: Gdynia – CSM Bukarešta 23:34 (9:18), vrstni red: Bukarešta 4, Nyköbing in Krim po 2, Gdynia 0.