Ljubljančani tudi po tretjini prvenstva ostajajo neporaženi. Še več, z deveto zmago so se spet povzpeli čisto na vrh lestvice, kjer imajo dve točki naskoka pred Mariborom. Ljubljančani so sicer le enkrat v štirih dvobojih v Kidričevem zmagali, tokrat pa so po zaslugi Andresa Vombergarja malce izboljšali medsebojno statistiko. Domača ekipa, ki je izgubila tretjič zapovrstjo, ostaja pri desetih točkah in osmem mestu na lestvici.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so povedli že v peti minuti. ZAdetek je dosegel Alen Krajnc, ki je z izvrstnim strelom s 25 metrov matiral Aljaža Ivačiča. Ta je stal malce preveč pred golovo črto, tako da ga je žoga preletela in končala pod prečko. Kot se je izkazalo, je bil to praktično edini pravi strel gostiteljev v prvem polčasu.

Olimpija je več napadala in poskušala, v 12. minuti je Dario Čanađija po levi strani prišel v kazenski prostor, podal pred vrata, kjer je bil najspretnejši in najhitrejši Nathan Oduwa, ki je zadel za 1:1. Deset minut zatem je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Stefan Savić, a Matija Kovačič ni imel težkega dela.

V uvodu drugega polčasa so gledalci videli bolj ali manj enakovredno predstavo brez pravih nevarnosti za ena ali druga vrata. V 76. minuti pa so Ljubljančani vendarle povedli. Kingsley Boateng je lepo podal z desne strani, kjer je bil najvišji v skoku Andres Vombergar, ki je z glavo dosegel svoj drugi zadetek v sezoni in postavil končni rezultat.

Aluminij bo v 13. krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Olimpija pa bo dan prej gostila Triglav.