Nogometaši v drugi slovenski ligi so začeli drugo tretjino prvenstva. Že sinoči sta se v Lendavi pomerila Nafta in Drava. Ptujčani so lovili šesto zaporedno zmago, a naleteli na boljšega nasprotnika, ki jih je ugnal s kar 4:1.

Vodilna Mura bo niz neporaženosti skušala nadaljevati v Ljubljani pri Bravu, ki ima po uspešnem začetku sezone serijo slabih rezultatov. Neuspešen niz so prekinili prejšnji konec tedna v Sežani, trener Dejan Grabić pa poudarja, da se pred gostovanjem favorizirane Mure ukvarja predvsem z lastno ekipo. »Pričakujemo, da bomo morali tudi trpeti. Ne sme nas zgrabiti panika, zato bo treba vestno izpolnjevati naloge. Zagotovo bomo imeli priložnosti za zadetek,« meni Dejan Grabić. Mura bo skušala popraviti vtis po remiju brez golov proti Jadranu, ki prav tako kot prekmurski drugoligaš ostaja neporažen. Radomlje bodo priključek z vrhom iskale na gostovanju pri Brdih, kjer so na trenerski položaj vrnili Tončija Žlogarja, ki je ob vrnitvi na briško klop doživel poraz na Koroškem. Brda se ubadajo s strelsko sušo, saj ekipa gola ni dala že 452 minut.

Dodajmo, da sta drugoligaša Dob in Ilirija odigrala tudi 3. krog pokalnega tekmovanja v ljubljanski medobčinski zvezi. Dob je šele po enajstmetrovkah strl odpor tretjeligaša Arne Tabor, medtem ko je Ilirija izpadla proti Zagorju.

2. SNL, 11. krog, sinoči: Nafta – Drava Ptuj 4:1 (1:0, Vinko 40, 58, Roginić 52, 81; Čeh 57/11-m), danes ob 15. uri: Bravo – Mura, ob 15.30: Krka – Tabor Sežana, Dob – Zarica, Veržej – Rogaška, jutri ob 15.30: Brežice Terme Čatež – Ilirija, Brda – Radomlje, Jadran Dekani – Fužinar Ravne, vrstni red: Mura 26, Drava 25, Radomlje 23, Dekani 20, Nafta 20, Brežice 17, Tabor Sežana 16, Ilirija 14, Bravo 13, Krka 11, Fužinar 10, Zarica 9, Veržej 7, Dob in Brda po 5, Rogaška 4.