»Veliko ljudi me je videlo nagega. Moramo se zabavati ob vsej resnosti,« je za norveški dnevnik VG dejal Deila. Očitno pa se mu je poteza obrestovala, saj je Valerenga po lestvici napredovala. Ekipa se je sicer borila za obstanek, ko pa se je Deila nato odločil za govor brez oblačil, so se rezultati kluba iz Osla, ki igra v norveški prvi ligi, popravili. Valerenga je šest tekem pred koncem prvenstva pet točk oddaljena od ekip, ki bodo izpadle v drugo ligo.

Deila je ob tem razložil, da ekipnih nagovorov ne bo vedno opravljal nag, saj bi s tem zmanjšal »efekt presenečenja«. Nad odločitvijo so navdušeni tudi igralci. »Nihče ni ravno razočaran, da tega ne počne več,« je šaljivo dodal kapetan Christian Grindheim.

Video nagovora žal ni na voljo, se je pa izkazalo, da 42-letni Norvežan tudi sicer nima posebnih zadržkov, ko je potrebno odvreči oblačila. Leta 2009 se je ob zmagi norveškega nogometnega kluba Strømsgodset, ki ga je takrat vodil, slekel do spodnjic in naredil nekaj sklec. Kasneje je simpatični norveški trener vodil tudi sloviti Celtic, s katerim je v prvi sezoni (2014/15) osvojil škotsko prvo ligo in pokalno tekmovanje.