Sodišče ni verjelo zgodbici Zlatka Šarića, češ da ni vedel, na kakšen »posel« pelje Damirja Muzaferovića v Kamnik. Ta je namreč 17. maja letos pri zadnjem delu kamniške pošte počakal na poštarja, si nadel črno kapo z izrezi za oči, stopil s pištolo v roki k poštarju, ko je ta izstopal iz avta, in od njega zahteval denar. Pištolo mu je naslonil na trebuh, z drugo roko pa segel v avto in odnesel vrečo s pošto in 20.000 evri gotovine. Poštar je stekel za njim, ustaviti sta ga hotela še dva občana, a je Muzaferović sprožil dva strela.

Pri OŠ Marije Vere ga je čakal voznik Zlatko Šarić. Muzaferovića je odpeljal do Jakopičeve ulice, kjer je roparja s plenom odložil. Od takrat naprej domnevnega storilca ni videl nihče več, policija ga išče z mednarodno tiralico.

Šarić se je odpeljal naprej sam, za njim pa pogumni občan, ki je vmes o vožnji obveščal policijo. Ta je Šarića, ki je vmes odvrgel pištolo v potok, kmalu prijela. Na sodišču se je zagovarjal, da ni vedel, zaradi česa mora peljati Muzaferovića, in da mu je ta za vožnjo obljubil 500 evrov. Sodišče mu ni verjelo in sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča Marko Češnovar mu je, kot je danes poročalo Delo, prisodil dve leti in pol zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna, obramba je napovedala pritožbo, Šarić pa ostaja v hišnem priporu.