Ameriški predsednik Donald Trump in njegova prva dama Melania sta v sredo v Beli hiši gostila kanadskega premierja Justina Trudeauja in njegovo soprogo Sophie Grégoire Trudeau. Osrednja tema pogovorov je bil Severnoameriški prostotrgovinski sporazum Nafta med ZDA, Kanado in Mehiko.

V ospredju malce manj resnih ameriških medijev pa je bila izbira oblačil Melanie in Sophie. Slednjo so pohvalili pri izbiri enostavne obleke, ki jo je malce popestrila s črtami na torbici, povsem pa jih je navdušila tokratna izbira ameriške prve dame. 47-letnica je bila nadvse očarljiva v kostimu Ralpha Laurena, sivino pa je popestrila z belo srajco in nezavezano kravato.

Melania in Ivanka radi nosita Victorio Beckham

Da prve dame ne bi oblačili, so javno razglasili številni modni oblikovalci, med drugimi Tom Ford, Marc Jacobs, Zac Posen in Christian Siriano. Seveda to nima nikakršne zveze z njo, temveč z nasprotovanjem politiki (in obnašanju) njenega soproga. Na včerajšnji konferenci revije Vogue pa je o tej temi spregovorila tudi Victoria Beckham. »Pred nekaj dnevi je nosila moje oblačilo, a ga je kupila v trgovini,« je bila jasna soproga nogometaša Davida. »Zelo mi laska, ko si kdorkoli izbere kakšno moje oblačilo in me podpre kot oblikovalko,« je dodala.

Melania je že večkrat nosila kakšen modni kos Beckhamove, v njeni obleki linije, ki jo je oblikovala za Target, pa so ostra modna kritična očesa opazila tudi njeno »pastorko« Ivanko Trump.