Newyorška policija je sprožila preiskavo o incidentu iz leta 2004, iščejo pa še morebitne druge primere. Po navedbah britanskega portala BBC pa londonska policija preiskuje primer domnevnega spolnega napada iz 80. let prejšnjega stoletja.

Hollywoodski mogul sicer kategorično zanika navedbe o nesporazumnih spolnih odnosih. Včeraj je namreč ameriška igralka Rose McGowan kot četrta v vrsti (kdo so ostale tri, ni jasno) prek twitterja Weinsteina obtožila posilstva. Igralka je v seriji tvitov, namenjenih soustanovitelju podjetja Amazon Jeffu Bezosu, zapisala, da je studiu razkrila Weinsteinov napad. S položaja filmskega studia so zaradi tega (začasno) odstavili Roya Pricea, ki naj bi igralki takrat odvrnil, da nima dokazov za takšne navedbe. Poleg tega Pricea izvršna producentka Isa Hackett obtožuje spolnega nadlegovanja.

O neprijetnem srečanju s producentom je javno spregovorila tudi britanska igralka Kate Beckinsale. Stara je bila 17, ko so ji rekli, naj gre do njegove sobe v londonskem hotelu Savoy, vrata pa ji je odprl v kopalnem plašču. »Ko sem odklonila alkohol, ker sem morala naslednje jutro v šolo, sem odšla. Nič mi ni naredil, a vendarle mi je bilo neprijetno. Nekaj let kasneje me je vprašal, ali je na najinem prvem srečanju kaj poizkušal. Ni se mogel niti spomniti, ali me je napadel ali ne,« je igralka zapisala na instagramu.

Oglasila se je tudi britanska manekenka in igralka Cara Delevingne, ki jo je Weinstein skušal poljubiti, ko je zapuščala hotelsko sobo. Emma Thompson pa je v televizijskem intervjuju za BBC dejala, da za navedbe pred izbruhom škandala ni vedela. »A me nikakor ne presenetijo. On ni odvisnež od spolnosti. Je predator. To je nekaj povsem drugega. Takšnih kot je on po Hollywoodu mrgoli.«

Za CNN pa je spregovorila ameriška igralka Jane Fonda. »Domnevne žrtve se niso javile prej, ker je on tako mogočen, njih pa je bilo strah. Ne pozabite, da so bile stare okoli 20 let. Ranljive so bile in na smrt jih je bilo strah, da bi si lahko ogrozile ali uničile kariere,« je pojasnila. Priznala je, da je za obtožbe slišala že pred kakšnim letom in da si želi, da bi jih takrat prijavila policiji.

Po navedbah ameriškega tabloida TMZ se je Weinstein na zdravljenje zatekel v Arizono in ne v Evropo, kakor so poročali včeraj. »Vsi delamo napake. Upam na drugo priložnost. Trudim se po najboljših močeh, poiskal sem si pomoč,« je Weinstein povedal za TMZ. »Vedno sem vam bil zvest. Sem eden od dobrih fantov,« je 65-letnik nagovoril novinarje pred odhodom in jih prosil za pravično poročanje.