Ker nogometaše Maribora že v torek čaka tretja tekma lige prvakov proti Liverpoolu, bodo tekmo domačega prvenstva proti Rudarju v Velenju odigrali že nocoj.

RUDAR – MARIBOR danes ob 20.20, sodnik: Jug

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je z eno izjavo preusmeril pozornost nazaj na državno prvenstvo. »Dresi za Liverpool se delijo v Velenju,« ja napotek, ki poudarja prioritetnost državnega prvenstva za Maribor pred »najtežjo tekmo«, kot jo opisuje Zahović. Tisto z Rudarjem, ne Liverpoolom.

Brez osmih igralcev je bil med premorom trener Darko Milanič, vendar bo v Velenju lahko računal na Dareta Vršiča in Jasmina Handanovića, vprašljiv je še vedno Marko Šuler. Se tudi po trenerjevem mnenju dresi za Liverpool delijo nocoj? »Fantje se zavedajo, kaj tekma pomeni. Konkurenca je res velika, razumejo, da morajo igrati res dobro, da bi se v kadru obdržali,« borbo za minute opisuje Milanič. Vijoličasti so bili v Sevilli (3:0), še bolj pa proti Triglavu (0:0) zadržani zlasti v napadu, kamor se je sicer vrnil Luka Zahović, tako da ima Milanič v napadu spet širši izbor. »Zame je rešitev podaja iz kota ali prostega strela,« se vseeno ponuja Jean-Claude Billong, ki je svoj prvenec zabil v Kidričevem. »Lani je bila dobra sezona, vendar zame je vsaka tekma podobna,« pravi pred obračunom proti nekdanjim soigralcem.

Rudar je pred premorom nanizal tri zaporedne zmage (Triglav, Domžale, Ankaran), kmalu po prihodu je Marko Pridigar zaklenil vrata za že 191 minut, Marijan Pušnik pa je v štirih tekmah brez poraza dobil ne samo trmasto konkurenčno moštvo, temveč je povrnil strelsko formo Johna Maryja. »Skupaj do nove zmage!« je hraber Mary, ki je očitno odmislil prestop, medtem ko Damjan Vuklišević, eden od štirih knapov, ki so nosili vijoličasti dres, poudarja, da imajo za to tekmo svoj načrt: »V tekmo bomo vstopili optimistično, saj smo v nizu štirih zaporednih tekem brez poraza.«

Verjetni postavi – Rudar: Pridigar, Pušaver, Bolha, Tomašević, Čoralić, Bijol, Antonov, Črnčič, Novak, Trifković, Mary; Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec, Kabha, Kramarić, Ahmedi, Bohar, Tavares. Naš namig: 0.