Prulček je v petih letih obratovanja postal pomemben del ljubljanske glasbene scene, saj se je v tem času tam zgodilo okrog 1000 etno, jazz, blues in rock koncertov. Posebej rade tam igrajo manj znane zasedbe, za katere lokal velja kot pomembna odskočna deska v njihovi koncertni karieri.

Lastnik lokala Saša Starovojtov je za Dnevnik.si pojasnil, da je razlog za objavo oglasa odločitev obstoječih najemnikov za prenehanje z najemom. »Gostinski posel zahteva od človeka veliko časa in energije. Trenutni najemniki so utrujeni, zato so se odločili, da z najemom ne bodo nadaljevali. Oglas za oddajo lokala nima zveze s težavami, ki smo jih pred meseci imeli z Mestno občino Ljubljana (MOL),« je dodal.

Prulček je naletel na težave že letošnjo pomlad, saj mu je MOL skrajšala obratovalni čas do 22. ure. Zaradi tega je med drugim odpadel festival Spomladanski šund. Kasneje se je obratovalni čas podaljšal do 2. ure zjutraj, a zgolj za zaprti del lokala. Terasa, ki predstavlja pomemben del prihodkov lokala, pa se zapre ob 22. uri. Podrobno o tem smo pisali v člankih V Prulčku še niso vrgli puške v koruzo ter Prulček si ne more več privoščiti koncertnega programa.

Iz oglasa na spletni strani nepremicnine.net je razvidno, da najemnina za lokal znaša 1600 evrov na mesec, ob sklenitvi najemne pogodbe je potrebno predložiti dve varščini. Prav tako je za najem lokala pogoj vzdrževanje dosedajšnjega bogatega kulturnega programa. Stavba, v kateri se nahaja lokal, je bila zgrajena leta 1970, prostor pa obsega 70 kvadratnih metrov površine, še piše v oglasu.