Z vodstva RTV Slovenija so se za včerajšnjo oddajo Odmevov gledalcem opravičili in sporočili, da je bil »nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja. Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere,« so sporočili.

Kot poroča Delo imajo vsi odgovorni danes sestanek pri generalnem direktorju RTV Igorju Kaduncu. Urednica informativnega programa Jadranka Rebernik naj bi predlagala disciplinske ukrepe proti urednici včerajšnje oddaje Meti Dragolič, ki v dveh urah po napovedi oddaje voditeljici Tanji Gobec vodenja ni preprečila in ji poiskala začasne zamenjave. Verjetno bodo sledili ukrepi tudi proti voditeljici oddaje.

Kot je v zapisu na svojem blogu izpostavil profesor na mariborski Filozofski fakulteti Boris Vezjak, odgovornost v največji meri pritiče urednici oddaje, ki dogodka ni prepoznala in preprečila. Izpostavil je zapis Roka Vevarja, v katerem pravi, da je tu »urednik tisti, ki je odpovedal in (hote ali nehote) Tanjo Gobec pretvoril v novico. To je višek, ne Tanja Gobec«.