Zaradi domnevno nezakonito pridobljenega premoženja v višini 400.000 evrov je specializirano tožilstvo zoper prvaka SDS vložilo tožbo že 18. aprila letos. Kot poroča Delo, je sodišče potrdilo, da pošiljka doslej še ni bila vročena. Ker gre za večjo pošiljko, ki bi naj tehtala več od dveh kilogramov, se je sodišče odločilo za vročanje po sodnem kurirju, kar pa se ni izkazalo za uspešno potezo. Janša se namreč ni odzval na obvestilo sodišča o tem, kje naj prevzame pošiljko.

Težave z velikostjo nabiralnika

Ker je pošiljka prevelika – gre za tožbo z vsemi prilogami – je kurir ni mogel pustiti v poštnem nabiralniku, kar je pogoj za uspešno nadomestno vročitev. Kot piše Delo, je sodišče tožilstvo pozvalo na določitev zasebnega vročevalca, a je postavljeni zasebni vročevalec vročitev odklonil, ker bi naj poslovno sodeloval s sorodnikom toženca.

V primeru Janeza Janše je, ko pride do vročanja pošiljk s sodišč, pregovarjanje o velikosti poštnega nabiralnika že stalnica. Pred nedavnim se je namreč velenjsko okrajno sodišče ukvarjalo s podobno težavo. Nikakor namreč niso mogli vročiti odškodninskih tožb novinark RTV Slovenija Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek.