Gosti iz Calgaryja so v Staples Centru vodili že z 2:0, potem ko sta v prvi tretjini zadela Matthew Tkachuk in Michael Frolik, a so kralji v nadaljevanju zaigrali veliko bolj udarno in v drugi tretjini po golu Kopitarja znižali na 1:2. V zadnji tretjini je z dvema zadetkoma – pri drugem golu mu je podal Kopitar – zablestel Dustin Brown, a so gosti prek Tkachuka izenačili na 3:3. V sodnikovem podaljšku je že po dobri minuti igre za goste zadel Sean Monahan in kralje prvič v tej sezoni zavil v črno.

Navkljub porazu se je znova izkazal Kopitar, ki je za kralje dosegel gol in podajo, ob tem pa prikazal odlično igro. Izstopal je recimo prodor v drugi tretjini, ko je švignil mimo treh igralcev, a do zadetka vseeno ni prišlo.

Mnogo manj razpoložen je bil obrambni dvojec Jake Muzzin in Drew Doughty. Muzzin je bil na igrišču pri vseh štirih prejetih zadetkih. Pri prvem in drugem je bil precej neodoločen, pri zadnjem v podaljšku pa zamujal v obrambo. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bo gostil Buffalo.

Pittsburgh vendarle do zmage

Na sporedu so bile še štiri tekme, najbolj zanimiva pa je bila v ameriški prestolnici med hokejisti iz Washingtona in Pittsburgha. Končne zmage so se veselili aktualni zmagovalci Stanleyjevega pokala, ki so sicer sezono začeli zelo slabo, pred dnevi jih je Chicago odpravil s kar 10:1. Vse tri gole so tokrat pingvini dosegli z igralcem več na ledu. Za končno zmago s 3:2 so gole prispevali Kris Letang, Patric Hornqvist in Conor Sheary, za gostitelje sta zadela Christian Djoos in Aleks Ovečkin.

New Jersey je slavil v Torontu s 6:3, za zmagovito zasedbo pa sta po dvakrat zadela Miles Wood in Pavel Zacha. Colorado je na domačem ledu ukanil Boston s 6:3, za zmago je dva gola prispeval Sven Andrighetto. Anaheim je bil doma boljši od New York Islanders s 3:2.