»Seznanjeni smo bili s predlogom proračuna, v katerem je predvidena tudi postavka obnove oz. rekonstrukcije zahodne tribune, vendar samo v polovični vrednosti sredstev, ki bi bila sicer potrebna za celotno izvedbo projekta. NK Maribor poziva k spremembi predloga, saj stadion kljub tej investiciji ne bi omogočal igranja evropskih tekem, nogometna šola, v kateri imamo 200 otrok, pa v zdajšnji obliki ne bi več mogla funkcionirati,« so v torek sporočili iz kluba.

Investicijo v Ljudski vrt je vodstvo občine napovedalo šele po tistem, ko je letos pristopilo k reprogramu najetih bančnih posojil, s čimer je pridobilo dodatne možnosti zadolževanja. Tako namerava v letu 2018 poleg že načrtovanih petih milijonov evrov najeti še nekaj več kot šest milijonov evrov kredita.

Uravnoteženje proračuna

Te nove investicije kakor tudi novi kredit bodo mestni svetniki potrjevali v četrtek, ko bodo sprejemali rebalans letošnjega in spremembe proračuna za leto 2018. Rebalans je potreben tudi zato, ker so letos zbrali manj denarja, kot so sprva načrtovali.

V letu 2017 so bili načrtovani prihodki v višini 92,8 milijona evrov, a jim jih bo najverjetneje uspelo zbrati 88 milijonov evrov, zato je treba za 4,8 milijona evrov zmanjšati tudi odhodke, da bo proračun ponovno uravnotežen.