Po nastopanju v evroligi in evropskem pokalu se košarkarji Olimpije danes podajajo v novo evropsko tekmovanje – Fibino ligo prvakov. Ta je luč sveta ugledala lani, ko je Fiba Europe poskušala z njo zrušiti zgoraj omenjeni tekmovanji pod okriljem ECA, a je bila pri tem neuspešna. Vseeno so pri Evropski košarkarski zvezi evropskemu pokalu uspeli ukrasti nekaj klubov in se mu po kakovosti približati, ne pa ga tudi ujeti. V skupini C bodo Ljubljančani moči danes ob 20.30 najprej merili s francoskim Strasbourgom. Prva štiri moštva iz štirih skupin s po osmimi klubi napredujejo v drugi del tekmovanja, kjer sledijo izločilni boji.

»V ligi prvakov si večjih ciljev nismo postavili. Želimo se prikazati v čim boljši luči. Če se nam uspe prebiti v drugi del tekmovanja, bomo prijetno presenečeni,« je ob predstavitvi pred začetkom sezone povedal predsednik kluba Tomaž Berločnik, ki mu je prikimaval tudi prvi trener Gašper Okorn. A jasno je, da bo 44-letni Ljubljančan za napredovanje storil vse, kar je v njegovi moči. Naloga ne bo lahka, saj se je Olimpija znašla v zahtevni skupini. »Favoriti skupine so zagotovo italijanski prvak Venezia, turški pokalni prvak in lanski finalist lige prvakov Banvit ter francoski podprvak Strasbourg. O AEK iz Aten še nimam pravega mnenja, saj si, povsem odkrito, kakšne njihove tekme še nisem ogledal. Nemški Bayreuth je nekje na isti ravni kot mi, kot tudi španski Estudiantes in poljski Rosa Radom. Je pa treba vedeti, da imajo naši nasprotniki precej večje proračune od nas. Zasledil sem denimo proračune francoskih moštev za letošnjo sezono. Strasbourgov znaša 7,5 milijona, od tega 2,5 milijona neto za plače. Samo tako za občutek, da vemo, o čem se pogovarjamo,« je razmere moči v skupini C ocenil Gašper Okorn.

Olimpijin trener bo že danes lahko računal na novega člana moštva Domna Lorbka, ki je v ponedeljek z Ljubljančani podpisal pogodbo do konca sezone. »Vesel sem, da smo lahko ob odsotnosti Jana Barbariča zaradi poškodbe okrepili moštvo. O kakovosti Domna Lorbka ne bi izgubljal besed. Prizadeval si bom, da ga s pravim pristopom počasi vrnemo na visoko raven,« je na to temo povedal Okorn.