Po nekaj letih napovedovanj se je končno uresničilo. Včeraj je bila namreč odigrana prva tekma 2. lige ABA, v kateri sta se med seboj pomerila Bosna in Vršac. V omenjenem tekmovanju bo nastopalo dvanajst klubov, med njimi tudi trije slovenski – Krka, Rogaška in Primorska. Koprčani so si morali v primerjavi z Novomeščani in Slatinčani mesto zagotoviti z dodatnimi kvalifikacijami, ki so potekale v Aleksandrovcu. Po končanem rednem delu bodo prva štiri moštva nastopila na zaključnem turnirju četverice, zmagovalec pa bo za nagrado napredoval v 1. ligo ABA. Zadnjeuvrščena ekipa bo za leto dni izgubila pravico nastopanja v drugem jadranskem tekmovanju.

Prvi bodo danes ob 18. uri na parket stopili košarkarji Rogaške, ki bodo gostovali pri črnogorskem Teodu iz Tivta. »Znano je, da imamo v zadnjih treh tednih določene težave s poškodbami in boleznimi. Vemo, da se je Tivat v zadnjem času zelo okrepil, da imajo širino, izkušnje in kakovost. Vseeno odhajamo po zmago,« pravi trener Rogaške Damjan Novaković. Dve uri kasneje čaka gostovanje tudi Primorsko. V Beogradu bo merila moči z Dinamikom, o katerem pa strateg Jurica Golemac nima veliko informacij. »Enostavno nam ni uspelo pridobiti posnetkov njihovih tekem. Vemo pa, da gre za izkušeno moštvo, ki premore tudi veliko mladih in talentiranih igralcev.« Od slovenskih ekip bo pred domačimi navijači igrala le Krka, ki bo ob 19. uri gostila črnogorski Lovćen iz Cetinja. »Ne skrivamo želje po vrnitvi v prvo ligo ABA. Ali je to realno, bomo videli kmalu,« je že pred časom povedal trener Novomeščanov Simon Petrov.

2. liga ABA, 1. krog: Bosna – Vršac -:-, danes ob 17. uri: Ohrid – Borac, ob 18. uri: Teodo – Rogaška, Split – Zrinjski, ob 19. uri: Krka – Lovćen, ob 20. uri: Dinamik – Primorska.