To ni le direktorica zdravilišča Vesna Maučec, ki ni le športnica in odlična motivatorka vseh zaposlenih. Je srčen in topel človek, ki si za gosta zna vzeti čas in z njim poklepetati ob recepciji. Nepogrešljiv del ekipe so tudi animatorji Janja, Stanko in Dominko, ki vsak dan v letu poskrbijo za najmlajše ter tudi za starejše goste. »Najmlajši seveda pričakujejo animacijo ob bazenih, zaposlimo jih z različnimi družabnimi igrami, priljubljene so tudi delavnice. Kulinarična, posebno če se pečejo palačinke, pa najbolj. Da nam je uspelo z najmlajšimi gosti stkati zaupanja vreden odnos, potrdi rojstnodnevna zabava, ki smo jo za celjskega slavljenca in njegove prijateljčke pripravili pred kratkim,« pove Janja, ki jo gostje ves čas prijazno ogovarjajo. Za športni del animacije je navadno odgovoren Stanko, ki poskrbi, da se z jutranjo telovadbo telo počasi prebudi. »Čez dan so vsi dobrodošli tudi na bazenu, kjer imamo dvakrat na dan vodeno vodno aerobiko,« pove Stanko, ki se z gosti rad odpravi na kakšen popoldanski peš izlet na bližnje griče. »Če komu hoja ne ustreza, izgovorov ni. Sposodijo si lahko kolo, za srčne bolnike, ki se jim odsvetuje večji napor, imamo električna kolesa.«

V Zdravilišču Radenci se ves čas zavedajo, da gresta zdravje in gibanje z roko v roki z zdravo prehrano. Kuharski mojstri v hotelskih restavracijah ustvarjajo jedi domače in mednarodne kuhinje. V sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš so pripravili program Izberimo zdravo. Kot je povedal Boštjan Rožanc, vodja kuhinje, so tudi kuharji v Zdravilišču Radenci zavezani skrbi za zdravo srce in lepo življenje. Za goste pripravljamo prilagojene jedilnike, ki po okusu nič ne zaostajajo za običajnimi. Seveda pa se nismo odrekli tradicionalnim okusom Pomurja, ki našim gostom vedno ponudijo vrhunske gastronomske in enološke užitke,« pove Rožanc, ki hudomušno namigne: »Kdor še ne pozna ajdovih krapcev, mesa iz tünke ali prekmurske gibanice, si bo ob prvih pokušnjah zanesljivo obliznil vse prste.« In kako pozdraviti od stresa in ljubezni zlomljeno srce? Rožanc v smehu odgovarja: »Z razvajanjem, veliko mehurčki, predvsem pa skrbnostjo, ki jo gostom ponuja celotno osebje.«

Podarjajo 135 minut za zdravo srce

Do konca tega tedna bo v Zdravilišču Radenci že vse pripravljeno na veliki dogodek. V petek, 29. septembra, bodo ob svetovnem dnevu srca zaznamovali tudi 135 let zdravilišča. Gostom in obiskovalcem bodo na voljo brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, medicinska gimnastika za zdravo srce, hoja in tek za srce, bosonoga hoja po kamnih iz rokavov Mure, pohod do železnega vrelca in po vrelcih življenja, 135 vaj za zdravo srce ter hitri napotki o tem, kako pripraviti napitek in sladico za zdravo srce. »Vsem udeležencem dogodka ob 135-letnici delovanja zdravilišča podarjamo 135 minut za zdravo srce – po minuto za vsako leto bogate zgodovine najsrčnejšega zdravilišča v Sloveniji. Rdeča nit vseh aktivnosti in delavnic, na katerih bodo tudi sami zbirali minute, je skrb za zdravo srce, kar pomeni, da bodo z udeležbo na vsaki izmed njih naredili nekaj dobrega za to najpomembnejšo mišico v našem telesu. Vsi, ki bodo z udeležbo pri dejavnostih zbrali 135 minut, bodo prejeli kupon za dodatnih brezplačnih 180 minut za kopanje v Zdravilišču Radenci,« je povedala direktorica Vesna Maučec, ki vabi vse, da se jim pridružijo na dopoldanskih in tudi popoldanskih aktivnostih.

135 let zdraviliške tradicije na področju bolezni srca in ožilja

V Zdravilišču Radenci je danes na enem mestu zbrana celotna zdravstvena ponudba, od preventive do diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije. Bogata zdraviliška dejavnost Zdravilišča Radenci je zasnovana na kar štirih naravnih zdravilnih dejavnikih: poleg naravne radenske mineralne vode so to še zdravilna termomineralna voda, zdravilno blato (peloid) in ugodno podnebje z več kot 250 sončnimi dnevi na leto. Edinstvenost zdravilišča je naravna radenska mineralna voda, ki je po vsebnosti naravnega ogljikovega dioksida med najbogatejšimi v Evropi. Kopeli v naravni radenski mineralni vodi so znane po vsem svetu – polna kad mineralne vode, ki ima v primerjavi s tisto iz steklenice veliko več ogljikovega dioksida, širi žile, pronica skozi kožo in naredi žilno steno prožnejšo in mehkejšo, zato se po petnajst- do dvajsetminutnem kopanju uravnava tlak ter izboljša počutje.

Ozaveščajo o pomemu skrbi za zdravje

Zdravilišče Radenci se z zbiranjem in podarjanjem minut svojim gostom vključuje v vseslovensko akcijo Ustavi se, ki že od junija poteka po vsej Sloveniji. Namen projekta je ozaveščanje o pomenu skrbi za zdravje, o tem, kako pomembno se je ustaviti v divjem ritmu vsakdana, si vzeti čas zase in narediti nekaj za svoje zdravje. Zdravilišče Radenci v akciji, ki se bo končala dan pred svetovnim dnevom srca, torej 28. septembra, sodeluje pod geslom #Ustavi se in privošči svojemu srcu najboljše! Svojemu srcu lahko najboljše privoščite tudi sami. Tako z brezskrbnim razvajanjem ob pestri zdraviliški velneški in kulinarični ponudbi. Predvsem pa izkoristite povabilo na petkovo druženje in preverite, kako močno srce imate. Gostitelji – zdraviliško osebje – pa vam bodo pokazali, kako veliko je njihovo srce. (vl)