Zdraviliška tradicija, srčnost zaposlenih in zvesti gostje, med katerimi je že kar nekaj pravih ambasadorjev, zdravilišču na desnem bregu Mure dajejo prav poseben pečat. »In zgodbe, pisane pred več desetletji,« kot pravi Rok Lasan, nekdanji maneken, s katerim smo se pogovarjali po končani mineralni kopeli. Popolnoma prerojenega, nasmejanega in, kot sam pravi, dopustniško odklopljenega. »Vsako leto pridem v Radence enkrat ali dvakrat. Brez telefona, računalnika. Sam in s kakšno dobro knjigo v roki.«

V zdravilišču pripravil modno revijo

Že kot mlad maneken je rad prihajal v Radence. »Spomnim se, da smo v zdravilišču pripravili tudi modno revijo za Muro. To so bili odlični in lepi časi,« se spominja Lasan, ki odkrito prizna, da je imel v življenju srečo, da je bilo njegovo delo konjiček v katerem je res zelo užival. Kot še danes ob klepetu z nekdanjimi delavkami Mure, ki jih pogosto obišče. »Ponavadi si v hotelu sposodim kolo, imajo sicer tudi električne, in počasi odkolesarim na kavico,« pripoveduje sogovornik in dodaja, da je kljub počitnicam ves dan zelo aktiven: »Zjutraj, pred zajtrkom, si privoščim pol ure plavanja. V plavalnem bazenu, ki je nekaj stopinj hladnejši.« Ceni tudi jutranji mir, ki mu ga ponujata bazen in okolica. »Ponavadi grem na zajtrk okoli devete ure. Rad si privoščim sadje, čeprav na obloženih mizah kljub za nekatere pozni uri ničesar ne manjka,« pravi sogovornik in nam prišepne, da mu osebje v hotelski restavraciji zelo rado postreže z dodatnim ananasom, če ga do njegovega prihoda zmanjka. »In čeprav nisem sladkosned, si po večerji rad privoščim košček torte,« še v smehu prizna dobro razpoloženi sogovornik.

Mehurčki in kleopatrina masaža

Čeprav je kot maneken prepotoval velik del sveta, sodeloval z različnimi ljudmi, strankami, odkrito pohvali tudi osebje v zdravilišču. »Tako v samem Pomurju kot med zaposlenimi v zdravilišču srečaš ogromno prijaznih ljudi. In čeprav imajo eno najbolj zahtevnih zaposlitev, delati s človekom, nimam slabe besede ali izkušnje,« je navdušen sogovornik, ki tudi po imenu pozna že kar nekaj zdraviliškega osebja. Obisk Zdravilišča Radenci pa pusti tudi drugačen pečat - iskreno zanimanje vseh zaposlenih za goste. In to ne glede na to, ali so receptorji, kuharji, zdravniki ali fizioterapevti. Kajti v Radence se vrača veliko gostov tudi po večkrat na leto, iskreno dobrodošlico pa izrečejo tudi vsakemu novemu gostu. To potrjuje tudi Rok Lasan: »Tako kot osebje so vrhunske tudi vse storitve, ki jih sam tukaj uporabljam. Vsak dan si privoščim savno, zelo mi ustreza tudi 20-minutna mineralna kopel. Vsakomur pa priporočam tudi kleopatrino masažo z grozdnimi peškami.« Središče zdraviliške dejavnosti je namreč medicinsko-velneški center. Poleg terapevtskih in preventivnih programov so v Zdravilišču Radenci dodali še bogato izbiro velneških programov, med katerimi so poleg znamenitih kopeli tudi pitne kure, sprostitvene masaže, masaže s kamni in ajurvedske masaže. »Večino njihovega programa sem že izkusil, a si vedno kaj pustim tudi za naslednji oddih,« je navdušen Lasan, ki na vprašanje, kdaj ga bomo lahko ponovno srečali ob Muri, odgovori: »Ko bodo baterije tako prazne, da jih bo treba napolniti.« (vl)