Takšno mnenje je v povezavi z letošnjimi rekordnimi poletnimi prestopi podal Rummenigge na zasedanju klubov nemške bundeslige v Kölnu.

Uefa je pravilo finančnega ferpleja uvedla zaradi razraščanja nesorazmernega zapravljanja klubov v zadnjih letih. Po teh pravilih lahko klub za nove igralce zapravi največ toliko, kot je zaslužil, sicer krovna evropska zveza lahko izreče kazni.

Rummenigge je izrazil prepričanje, da bosta Uefa in njen predsednik Aleksander Čeferin znala ustrezno ukrepati. »Prepričan sem, da bo pravilo finančnega ferpleja ustrezno nadgradil in posodobil, tako da bodo stvari na koncu poštene.«

Konkurenčnost nemških klubov pod vprašajem

»Če se bo to zgodilo, bodo nemški klubi še konkurenčni. V nasprotnem primeru pa moramo začeti razpravo o tem, ali bi spremenili pravilo večine 50+1,« je pristavil Rummenigge. To pravilo se nanaša na mejo možnosti nakupa delnic v klubih in s tem lastniškega vpliva, saj po zdaj veljavnih pravilih nemške zveze klubi v tej državi ne smejo prepustiti večinskega deleža vlagateljem oziroma pokroviteljem.