V strokovnem štabu reprezentance bodo kot pomočniki sodelovali Aleksander Sekulić, Jaka Lakovič in Jernej Valentinčič.

»Dejstvo, da me je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije postavilo na mesto selektorja moške članske reprezentance, mi pomeni zelo veliko in s to odločitvijo sem počaščen. Hkrati pa se zavedam, da moram zdaj kot selektor reprezentance upravičiti zaupanje. Vesel sem tudi dejstva, da bo z reprezentanco še naprej sodeloval Igor Kokoškov, ki bo opravljal vlogo svetovalca, in da bomo vsi trije pomočniki, ki smo bili na zadnjem evropskem prvenstvu, sodelovali tudi v bodoče. Čez mesec dni nas čakata že prvi kvalifikacijski tekmi, na kateri se moramo dobro pripraviti,« je ob imenovanju povedal Trifunović.

Štiriinštiridesetletni strokovnjak, ki je kot košarkar zbral tudi enajst nastopov za slovensko člansko reprezentanco (nastopil je tudi na EP v Španiji 1997), je kot strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij in dosedanji pomočnik selektorja moške članske reprezentance zaposlen na Košarkarski zvezi Slovenije.

Prvi tekmovalni izzivi že novembra

Trifunović je po koncu igralske kariere zaključil izobraževanje za Fiba trenerja – FIBA Europe Coaching Certificate (FECC). Na omenjenem izobraževanju je bil izbran za najboljšega učenca in si s tem prislužil vlogo glavnega trenerja na tekmi U18 evropskega All Stars. Novi selektor slovenske reprezentance se trenutno nahaja v ZDA, kjer sodeluje s trenerji univerze UCLA, saj tamkajšnjo stroko zanima delo z mlajšimi starostnimi kategorijami in uvajanje igralcev v člansko košarko.

»Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takšnim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo,« je dejal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije.

Trifunović bo v vlogi selektorja na klop reprezentance prvič sedel v novembrskem ciklu kvalifikacij, ko se bodo Slovenci v Stožicah pomerili z Belorusi, v nedeljo, 26. novembra, pa gostovali v Španiji.