Caroline Garcia je trenutno najbolj vroče ime svetovnega ženskega tenisa. Francozinja je na Kitajskem v dveh tednih v Wuhanu in Pekingu dobila dva turnirja zapored, zmagala enajstkrat v nizu. Z uspehoma se je prebila na osmo mesto lestvice v tej sezoni, ki ji trenutno zagotavlja nastop na sklepnem mastersu, na katerem se bo konec meseca v Singapurju za prestižni naslov borila najboljša svetovna osmerica.

»Nihče ni verjel, da lahko devetnajsta igralka sveta v dveh tednih zmaga v Wuhanu in Pekingu. Vesela sem, da sem v zadnjem času stvari v tenisu postavila na glavo,« je ponosna 23-letna Caroline Garcia. V finalu v Pekingu je premagala Simono Halep, od danes novo številko ena svetovnega tenisa, ki je z vrha spodrinila Španko Garbine Muguruza. Romunka je uresničila svojo veliko željo, potem ko je v letošnjem letu zapravila veliko priložnosti za podvig. Simona Halep je po Američanki Sereni Williams, Nemki Angelique Kerber, Čehinji Karolini Pliskovi in Muguruzovi že peta igralka letos, ki se je povzpela na najvišje mesto svetovne lestvice. Skupno pa 25.

Moški turnir v Pekingu je dobil Rafael Nadal. Potem ko je Španec na turnirju serije 500 v prvem krogu proti Francozu Lucasu Pouilleju rešil dve zaključni žogici, je igral kot prerojen. Za 75. turnirsko zmago v karieri je v finalu brez težav premagal nepredvidljivega Avstralca Nicka Kyrgiosa, ki ga je že v prvi igri prvega niza povsem vrgla iz tira napačna odločitev linijskega sodnika. V nadaljevanju dvoboja ga je glavni sodnik zaradi neprimernega obnašanja dvakrat opozoril ter mu odvzel točko. Nadal je proti Kyrgiosu dobil tretji medsebojni dvoboj, dva pa je izgubil.

Ta teden bo najmočnejši teniški turnir za moške potekal v Šanghaju, kjer se je karavani pridružil tudi Roger Federer. Švicarja bržčas že v prvem nastopu čaka veliko dela, saj naj bi mu nasproti stal Argentinec Diego Schwartzman, ki je bil pretekli teden polfinalist Tokia. Še en zanimiv dvoboj se obeta že v zgodnjem delu turnirja v Šanghaju. Če bosta Nadal in Pouille dobila dvoboja drugega kroga, se lahko vnovič pomerita v tretjem krogu. Vroče moško teniško ime zaključka sezone je David Goffin. Belgijec je dobil močan turnir v Tokiu ter se na lestvici najuspešnejših igralcev v sezoni povzpel na osmo mesto, ki mu zagotavlja mirno nadaljevanje azijske turneje.

Poleg spremembe na vrhu ženske teniške lestvice je včeraj prvič postala članica elitne deseterice Caroline Garcia, ki je s 15. napredovala na deveto mesto. Polona Hercog je napredovala na 123. mesto, opazen skok pa je v tem tednu uspel Tamari Zidanšek, ki je z 203. napredovala na 178. mesto. Pri moških je Rafael Nadal z zmago v Pekingu povečal prednost pred tekmeci ter se približal 10.000 točkam. Na rep elitne deseterice se je vnovič prebil David Goffin. Blaž Kavčič kot najboljši Slovenec ostaja na 106. mestu, letos pa je zaslužil dobrih 125.000 evrov s turnirskimi nagradami v tej sezoni. Na slovenski lestvici zaslužkov teniških igralcev v tej sezoni vodi Andreja Klepač, ki je z uspehi v konkurenci dvojic zaslužila dobrih 190.000 evrov.