Slovenski rokometaši v tujih klubih so v tem krogu skupaj dosegli 37 golov, najučinkovitejši pa je bil Vid Kavtičnik (Montpellier) s sedmimi. Velenjčan je bil prvi strelec francoskega kluba za zmago proti Bešiktašu v Turčiji s 36:32, s katero je Montpellier naredil še en velik korak k osvojitvi enega izmed prvih dveh mest v skupini D, ki prinašata igranje za napredovanje v osmino finala. Samo gol manj od Kavtičnika je dosegel Tine Poklar, ki je tri dni po svojem 27. rojstnem dnevu obilno pomagal norveškemu Elverumu k zmagi proti romunskemu Dinamu iz Bukarešte (40:32), prav Elverum pa bo v nedeljo v petem krogu gostil Gorenje.

Veszprem (Dragan Gajić 4, Gašper Marguč 1, Blaž Blagotinšek 0) je pred več kot 5000 domačimi gledalci šele v končnici strl odpor zadnjeuvrščenega Kiela (Miha Zarabec 3), Nemci pa so že v prvem polčasu nekajkrat vodili za štiri. Po zadnjem izenačenju na 23:23 v 56. minuti so Madžari naredili delni izid 3:0, po zmagi s 26:24 pa je Veszpremov krilni igralec, Makedonec Dejan Manaskov, dejal: »V prvem polčasu nismo igrali slabo, vendar smo zgrešili preveč čistih strelov. V drugem smo zaigrali še bolje in bili bolj zbrani v obrambi, kar nam je v dramatični končnici le prineslo pomembno zmago.«

Kielce zapravile nemogoče

Slovenski trojec v dresu madžarskega Picka je skupaj dosegel devet golov (Staš Skube 4, Matej Gaber 3, Mario Šoštarič 2) za domači remi proti aktualnemu evropskemu prvaku Vardarju (26:26). Po 12 izenačenjih je Pick v 58. minuti povedel s 26:24, a sta Črnogorec Vuko Borozan (z osmimi goli skupaj s Hrvatom Luko Cindrićem prvi strelec tekme) in Španec Jorge Maqueda poskrbela za delitev točk. Delitev točkovnega plena je bila tudi na tekmi med Kielcami in Flensburgom (25:25), več razlogov za nezadovoljstvo pa so imeli gostitelji, ki imajo po štirih krogih le tri točke. Poljaki so po rekordni prednosti šestih golov (22:16) še tri minute in pol pred koncem vodili s 25:21. Nemci so nato dosegli štiri zadetke zapored, zadnjega sekundo pred koncem desnokrilni igralec Marius Steinhauser, ki je po strelu klubskega kolega Holgerja Glandorfa in obrambi Slawomira Szmala odbito žogo le spravil v vrata Kielc.

Tudi obračun med Zagrebom in Wislo iz Plocka se je končal brez zmagovalca, Hrvati pa imajo po štirih krogih le dva remija – oba z enakim končnim izidom 28:28 (Kristianstad, Wisla). Za ekipo domačega trenerja Kasima Kamenice je najboljši strelec Stipe Mandalinić (10 golov) slabe pol minute pred koncem zadel za vodstvo z 28:27, devet sekund pred znakom sirene pa je slovenski reprezentant Igor Žabić dosegel svoj edini zadetek na tekmi v zagrebški Areni za izenačenje na 28:28.

Čudežna obramba vratarja Wisle

Že po izteku igralnega časa je Mandalinić streljal z devetih metrov mimo poljskega bloka, toda Wislin vratar Adam Moravski je s čudežno obrambo žogo potisnil v vratnico in preprečil poraz. »Igrali smo slabo, a vseeno smo imeli priložnost za zmago. V tekmo smo šli preveč živčno in s strahom, očitno se bojimo samih sebe. Mučimo se v napadu in obrambi, dogaja se nam občutno preveč napak v igri,« je bil kritičen Matevž Skok, Slovenec v vratih Zagreba, ki je proti Wisli zbral deset obramb.

Čeprav so tako Celjani kot Velenjčani v tem krogu izgubili, je slovenski rokomet dobil vsaj eno posamično priznanje. Evropska zveza EHF je Žiga Mlakarja (Celje, 10 golov proti Paris St. Germainu) kot najboljšega desnega zunanjega igralca uvrstila v idealno sedmerico četrtega kroga. V njej so še vratar Ivan Pešić (Meškov Brest), krožni napadalec Kamil Syprzak (Barcelona), desnokrilni Aleksandar Gugleta (Metalurg), srednji zunanji Gabor Csaszar (Kadetten), levi zunanji Vuko Borozan (Vardar Skopje) in levokrilni igralec Jerry Tollbring (Rhein Neckar).