Upravni odbor filmskega podjetja se je za potezo odločil na podlagi novih informacij o neprimernem obnašanju Harveyja Weinsteina v zadnjih dneh. Odpuščeni je pretekli četrtek podal izjavo, v kateri je priznal, da je povzročil veliko bolečin in zaprosil za še eno priložnost, obenem pa je skupaj z odvetniki napadel poročanje o dogodkih New York Timesa, zanikal osem plačil in napovedal tožbo.

Na osebni ravni gre za precej tipičen hollywoodski škandal, kjer vplivni producent izkorišča ženske za spolne usluge v zameno za vloge in slavo, na politični ravni pa je Weinsten problem tudi za demokrate, ki jih je skozi leta podpiral z velikimi denarnimi vsotami, na čelu z zakoncema Clinton in drugimi vodilnimi osebnostmi stranke.

Nadlegoval tudi Ashley Judd in Rose McGowan

Med slavnimi, ki jih je nadlegoval, je bila tudi igralka Ashley Judd, pa Rose McGowan, večinoma pa je šlo za nadlegovanje mladih, lepih in nadobudnih filmskih zvezd. Od nekaterih je zahteval spolne odnose, od drugih masaže, od tretjih pa je zahteval, da so ga opazovale med tuširanjem.

McGowanova je novico o odstopu pozdravila in dejala, da se morajo moški iz Hollywooda spremeniti. »Moč Hollywooda odmira, ker se družba spreminja in raste, vendar pa je moško obnašanje ostalo isto,« je dejala.

65-letni Harvey Weinstein je zaslužen za številne filmske uspešnice, med drugim Zaljubljeni Shakespeare, Kraljev govor, Šund, Lev, Django brez okovov in druge. Poleg svojega podjetja je tudi soustanovitelj produkcijskega podjetja Miramax, ki jo je kasneje prodal Disneyju in velja za enega najbolj vplivnih možakarjev Hollywooda.